• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Pilates ile kışa hazırlanın!

Pilates ile kışa hazırlanın!
Kışın havaların soğumasıyla birlikte deniz kenarı yürüyüşleri, orman koşuları pek mümkün olmuyor. Bunun yerini spor salonunda yapılan egzersizler alıyor.

KIŞ AYLARINDA YAPILAN PİLATES, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Kışın havaların soğumasıyla birlikte deniz kenarı yürüyüşleri, orman koşuları pek mümkün olmuyor. Bunun yerini spor salonunda yapılan egzersizler alıyor. Doğru spor merkezlerinde başarılı eğitmenlerle yapılan egzersizler, iyi bir kemik yapısı ve sıkı bir vücut vadediyor. Peki, neler yapmak gerekiyor?

Sporu günümüz insanları, vakitlerini daha eğlenceli kılmak, motivasyon sağlamak, vücut geliştirmek ve kilo vermek gibi nedenlerle yapıyor. Yazın aksine kışın kapalı salonlar daha tercih ediliyor. Kapalı salonlarda ise pilates kadınların vazgeçilmez egzersizleri arasına giriyor.

Performans ve kondisyonlarda iyi seviyede olmanızı sağlayan pilates egzersizleri, vücudunuzu kontrol edebilmenizi sağlıyor. Çalışırken yaşadığınız boyun ağrıları, eklem ağrıları ya da klavye kullanmaktan oluşan ağrılar, pilates egzersizleriyle son buluyor. Pilates kasları esnetiyor ve stresi ortadan kaldırıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda düzenli pilates yapanların bağışıklık sistemi kuvvetleniyor ve pilates yapmayanlara göre bu kişiler daha az hasta oluyor.

Pilates Yapın, Vücudunuzu Kışa Hazırlayın!

Kış aylarının kasvetinden kurtulmak ve sağlıklı kilo vermek isteyenler pilates egzersizlerine başvuruyor. Sadece zayıflamak amacıyla değil, dengeli bir duruş, iyi bir kemik yapısı için de pilates tercih ediliyor. Pilates egzersizlerinde başarılı olabilmek için öncelikle pilatesin 6 prensibini bilmek gerekiyor. Bunlar;

• Harekete yoğunlaşabilmek için konsantrasyon,
• Bedenin iyi dinlenebilmesi için kontrol,
• Bedenin doğru hareket edebilmesi için merkezlenme,
• Hareketlerin her noktadan seri şekilde geçebilmesi için akıcı hareket,
• Hareketlerin birbirleri arasında koordine olabilmesi için kesinlik ve
• Pilates yaparken kanın temizlenebilmesi için doğru nefes.

Pilatesin sadece zayıflama amacıyla değil, sağlıklı yaşam için de gerekli olduğunu savunan Pozitif Enerji Spor Merkezi Kurucularından Burcu Levent: “Pilates hareketleri kalbi yormuyor ya da vücuda basınç uygulamıyor. Pilates ile bütün kaslarınızı çalıştırıyorsunuz ve sağlıklı bir omurgaya kavuşabiliyorsunuz. Ancak pilatesin doğru eğitmenlerle yapılması gerekiyor. Doğru yapıldığı takdirde hiçbir sakatlanma riski yok. Pilatesi her yaştan herkes yapabilir çünkü Pilates diğer egzersizlere oranla insana kendini bitmiş tükenmiş hissettirmiyor.”

Doğru Beslenme ve Doğru Uyku Sporun Tamamlayıcısı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pozitif Enerji Spor Merkezi Kurucularından Buse Levent: “Spor yaparken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri dengeli beslenmek. Egzersizlere başlamadan 1-2 saat önce yemek yenmelidir. Performans artırmak için yapılan sık egzersizler, doğru beslenme programı olmadığı takdirde boşa çıkabiliyor. Beslenmek kadar uyku da önem taşıyor. Aç ve tok spor olmadığı gibi uykusuz olarak yapmak da vücuda zarar veriyor.“ dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3283 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim