• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Ramazan’da Tatlı Olarak Kestane Şekeri Tüketin

Ramazan’da Tatlı Olarak Kestane Şekeri Tüketin
Kardelen kestane şekeri üreticisi İlka Şekerleme Dijital Pazarlama Müdürü Tolga Akgün, kestane şekerinin vitamin ve mineral açısından oldukça zengin...

Kardelen kestane şekeri üreticisi İlka Şekerleme Dijital Pazarlama Müdürü Tolga Akgün, kestane şekerinin vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir ürün olduğunu belirterek, ölçülü olmak şartıyla bağışıklık sistemini güçlendirici etkisine sahip kestane şekerinin, Ramazan ayında da gönül rahatlığıyla tüketilebilecek bir lezzet olduğunu söyledi.

Tolga Akgün, yaklaşan ramazan sebebiyle yaptığı açıklamada, sağlıklı beslenme ve kestane şekeri tüketimi arasındaki bağlantıya dikkat çekti. Akgün, oruç tutanların Ramazan ayında beslenmelerine daha çok dikkat etmesi gerektiğini, özellikle bağışıklık sisteminin güçlü olmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Kestane şekerinin Ramazan ayında gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini ve sağlıklı beslenme noktasında oruç tutan kişilere büyük fayda sağlayacağını söyleyen Akgün, kestane şekerinin en bariz özelliğinin bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı direncini artırdığını söyledi. Tolga Akgün, yapılan araştırmalarda kestanenin doğal besin olarak vücuda birçok faydasının tespit edildiğini, kestanenin şeker formuyla da bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin ortaya konulduğuna dikkat çekerek kestanenin vücuda faydaları konusunda şu bilgileri aktardı:

"Eski çağlardan beri sofraları süsleyen kestane, tamamen tabi ortamda yetişiyor. Kestane, diğer sert kabuklu meyvelerin aksine vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir gıda özelliği taşıyor. Yağ oranı düşük olduğu için, iyi kalitede sindirilebilen lifleri barındırıyor. Bunların yanı sıra bol miktarda B1, B2 ve C vitamini içeriyor. Güçlü bir antioksidan olan kestane, vücuttaki zararlı radikallere karşı adeta kalkan görevi görüyor. İyi bir potasyum kaynağı olan kestane, demir, kalsiyum, magnezyum, mangan, fosfor ve çinko gibi mineraller açısından zengin olması nedeniyle de bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahip."

Tolga Akgün, açıklamasında oruç tutanların tercih ettiği tatlılardan biri olan kestane şekerinin, kan şekerini dengeleyici özelliğine işaret ederken, diyabet hastalarının kestane şekeri tüketiminde duyarlı olması ve ölçülü tüketime azami dikkat etmesi gerektiğini de dile getirdi. Normal şartlarda günde üç adet kestane şekeri tüketilmesinin faydalı olacağını belirten Tolga Akgün, "İlka Şekerleme olarak sağlıklı üretime önem veriyoruz. Modern tesislerimizde hijyen ve sanitasyon şartlarına uyarak üretim yapıyoruz. Kardelen marka kestane şekerleri doğal şekerle tatlandırılıyor. Çikolatalı ürünlerde ise gerçek kakao kullanıyoruz. Aldığımız ISO 22000 ve FSSC22000 belgeleri, sağlıklı üretim konusunda tüketicilerimize sunduğumuz güvenceyi gösteriyor" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim