• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Riskli birimlere hizmet verenler için önemli karar!

Riskli birimlere hizmet verenler için önemli karar!
İdare Mahkemesi, kısmi süreli de olsa riskli birimlerde görev yapan personelin hizmet verdiği sürelerde riskli birim katsayısından faydalandırılması gerektiğine karar verdi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik ile sağlık tesislerinde özellik arz eden birimler; ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık ünitesi/merkezi, diyaliz, acil servis/poliklinik, kapalı psikiyatri servisleri, AMATEM, çocuk izleme merkezleri, izolasyon odaları, organ ve doku nakli ile kemik iliği nakil üniteleri olarak belirlenirken, bu birimlerde "fiilen" görev yapan personele özellik arz eden birimler için öngörülen katsayıları üzerinden ek ödeme yapılacağı düzenlenmiş ve bu birimlere kısmi süreli hizmet verenlerin bu haktan yararlanamayacağı belirtilmişti.

14 Şubat 2013'te yayınlanan bu yönetmelik sonrası kısmi süreli olarak riskli birimlerde görev yapan çalışanlar ek ödemeden yararlanamamıştı. Türk Sağlık-Sen tarafından açılan dava sonucunda Eskişehir 2. İdare Mahkemesinden çok önemli bir karar çıktı. Mahkeme belli sürede olsa riskli birimde çalışmayı fiilen görev yapmak olduğuna hükmetti.

Eskişehir Sivrihisar Devlet Hastanesinde laboratuvar biriminde çalışan personelin acilde nöbet tuttuğu süreler için ek ödemesinin riskli birimler için öngörülen katsayısından verilmesi için yaptığı başvurunun reddedilmesinden dolayı Eskişehir 2. İdare Mahkemesinde dava açıldı.

İdare mahkemesi dava ile ilgili verdiği kararda yönetmelikte fiilen görev yapma düzenlemesine dikkat çekerek "Söz konusu personel idari açıdan acil servis personeli olmamakla birlikte tuttuğu nöbetlerden dolayı belli sürelerle sınırlı da olsa da acil serviste görevli olarak fiilen bu birimde çalıştığı anlaşıldığından, nöbet tutmak suretiyle acil serviste fiilen çalıştığı sürelere ilişkin olarak riskli birimler için öngörülen döner sermaye ek ödeme katsayısından yararlandırılması gerektiği anlaşılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Kararda bu durumda mesai içi ve mesai dışında acil servise fiilen hizmet verdiği anlaşılan davacının hizmet verdiği sürelerde riskli birim katsayısından faydalandırılmaması işleminin hukuka uyarlılığının bulunmadığına dikkat çekilerek iptaline hükmedildi.

 

Sağlık Aktüel (www.saglikaktuel.com)

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece Sağlık Aktüel (www.saglikaktuel.com) tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 34688 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim