• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanlığı’ndan 'Sağlıklı Tabak' önerisi

Sağlık Bakanlığı’ndan 'Sağlıklı Tabak' önerisi
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında yeni bir adım attı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında yeni bir adım attı. Başkan Prof. Dr. Seçil Özkan, ev hanımlarına yönelik ‘Sağlıklı Tabak’ önerisinde bulundu.

“Kek-börek” yerine “sebze-meyve”

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, özellikle hanımların düzenledikleri günlerde kek, tatlı ve hamur işi tarzı yiyecekler yerine bol sebze ve meyvenin bulunduğu yiyecekleri tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. Gazlı içecekler yerine de ayran önerildi.

Özkan, “sağlıklı tabak”ı tanıttı 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında, ev hanımlarına yönelik hazırladıkları ‘Sağlıklı tabak’ önerisinin tanıtımını yaptı. Yeterli ve dengeli beslenme için dört temel besin grubunda yer alan besinlerin her gün, yeterli miktarda tüketilmesi gerektiğini belirten Özkan, “4 besin grubu olan Süt Grubu, Et-Yumurta- Kurubaklagil Grubu, Sebze ve Meyve Grubu ve Ekmek ve Tahıl Grubu’ndan yeterli ve dengeli tüketilmeli. Özellikle sebze ve meyve ağırlıklı bir tüketime özen gösterilmeli. Özellikle hanımlarımızın düzenlediği günlerde hamurişi, tatlı ve kek yerine özellikle sebze ve meyve ağırlıklı bol sebzeli ve fazla olmamak kaydıyla kısır tüketebilirler. Çayı çok tavsiye etmiyoruz ama çok seviyor ve tüketmek istiyorlarsa açık ve limonlu çay öneriyoruz. Kesinlikle tuz ve şekeri hayatımızda istemiyoruz. Bu nedenle çayın şekersiz tüketilmesini öneriyoruz.” dedi.

dsc6744.jpg

Ev Hanımlarına Eğitim Verilecek

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, ev hanımlarına yönelik hazırlanan ‘Sağlıklı tabak’ önerisi ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapacak. Ev hanımlarına eğitimler düzenlenecek. Ayrıca uygulama kapsamında sağlık personeli ve vatandaşlarla ortak çalışmalar yapılacak.

Vücut kitle indeksine dikkat edilmeli

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan tanıtım toplantısında, “Tatlıyı hiç önermiyoruz ama vatandaşlar akşam 7’den önce çok fazla olmamak kaydıyla tatlı tüketebilir.” dedi. Öjmuz, “Özellikle vatandaşlarımız vücut kitle endekslerini sürekli kontrol etmeli. Vücut kitle indeksi 25'in üstündeyse bu kişiye bilimsel anlamda 'kilolu' diyoruz.bu değer sürekli takip edilerek duruma göre gerekli önlemler alınmalı.” dedi.

Vücut kitle indeksi nasıl hesaplanır?

Sağlıklı Beden Hesabı sayfamızı kullanarak vücut kitle indeksinizi hesaplayabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7300 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim