• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

‘Sevmek, Ruh Sağlığına İyi Geliyor’

‘Sevmek, Ruh Sağlığına İyi Geliyor’
Sevginin, ruh sağlığını iyileştirebilen önemli bir faktör olduğunu söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Dilek Günaydın, "Psikiyatrik hastalıkların tedavisinde...

Sevginin, ruh sağlığını iyileştirebilen önemli bir faktör olduğunu söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Dilek Günaydın, "Psikiyatrik hastalıkların tedavisinde sevginin ve destekleyici ilişkilerin rolü oldukça büyüktür. Sevgi, duygusal bağları güçlendirir, stresi azaltır, anksiyeteyi ve depresyonu hafifletebilir, özsaygıyı artırabilir ve genel ruh halini iyileştirebilir" dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Dilek Günaydın,14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle sevginin iyileştirici gücü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Psikiyatrik hastalıklarla mücadele eden kişiler için sevgi ve anlayış dolu bir ilişkinin tedavi sürecinde destekleyici bir etkiye sahip olabildiğini belirten Uzm. Dr. Günaydın, "Sevgililer Günü gibi günler, bu duygusal bağların ve ilişkilerin önemini vurgulamak için harika bir fırsattır. İlişkilerde bağlılığı artırabilir ve psikolojik refahı güçlendirebilir. Bu özel gün, sevdiklerimize olan sevgimizi ifade etmek ve birlikte geçirdiğimiz zamanı değerlendirmek için güzel bir fırsattır" diye konuştu.

"Bağışıklık sistemini güçlendiriyor"

Sevginin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olabileceğini gösteren bazı araştırmalar olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Günaydın, "Sevgi ve bağlılık dolu ilişkilerin, stresi azalttığı, stresin bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen etkilerini dengelediği düşünülmektedir. Günlük yaşamda stresin tamamen ortadan kaldırılması mümkün değildir. Stres, kortizol gibi hormonların salınmasına neden olarak bağışıklık sistemini zayıflatabilirken, sevgi ve destekleyici ilişkilerin varlığı, stresle başa çıkma becerilerini artırabilir ve dolayısıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir" ifadelerine yer verdi.

"Stresi azaltıyor"

Uzm. Dr. Günaydın, sevginin ve mutlu ilişkilerin stresi de azalttığını ifade ederek, "Örneğin, endorfin ve oksitosin gibi kimyasalların salınması, stresi azaltabilir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Pozitif sosyal ilişkilerin ve sevginin genel sağlığımız üzerinde birçok olumlu etkisi vardır. Sevginin gücü, her gün hayatımıza anlam ve değer katmaktadır" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 687 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim