• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Somali, Gazze'ye sağlık çalışanı göndermeye hazır olduğunu duyurdu

Somali, Gazze'ye sağlık çalışanı göndermeye hazır olduğunu duyurdu
Somali, İsrail saldırılarında binlerce sivilin öldüğü abluka altındaki Gazze Şeridi'ne doktor ve gönüllü sağlık çalışanları göndereceğini açıkladı.

Başkent Mogadişu'da geçen yıl 29 Ekim'de terör örgütü Eş Şebab'ın bombalı saldırılarında hayatını kaybeden 120 kişi için anma programı düzenlendi.

Programda konuşan Somali Afet Yönetimi Ajansı Başkanı Mohamud Macalin Abdulle, saldırılarda ölenlerin ailelerine baş sağlığı dileyerek, İsrail'in saldırılarında binlerce sivilin öldüğü abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dikkati çekti.

Ülkede Gazzeliler için yardım kampanyası başlatılacağını belirten Abdulle, Refah Sınır Kapısı'nın açılması halinde yardımın yanı sıra doktor ve gönüllü sağlık çalışanlarını da Gazze'ye göndermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Somali Eğitim Bakanı Farah Şeyh Abdiqadir de geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı önünde Eş Şebab tarafından düzenlenen ve 120 kişinin ölümüne neden olan saldırıya değindi.

Hükümetin saldırıdan etkilenen ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim sağladığını söyleyen Abdiqadir, halka Eş Şebab'la mücadeleye daha fazla katılma çağrısı yaptı.

- İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 311'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 113 Filistinli öldü, 1900'den fazla Filistinli yaralandı.

İsrail bombardımanında Gazze'de 34, Lübnan'da da 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

İsrail ordusu, 26 Ekim’de karadan sınırlı saldırılarını genişletmeye başlayıp hava bombardımanının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 758 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim