• BIST 11336.18
  • Altın 6219.582
  • Dolar 42.8513
  • Euro 50.4638
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 7 °C

Sudan’da yerinden edilen on binlerce kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor

Sudan’da yerinden edilen on binlerce kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor
Sudan İnsani Yardım Komisyonu Komiseri Selva Adem: "Türkiye, herhangi bir çıkar amacı taşımıyor, sadece Sudan’daki kardeşlerine insani yardım sunduğunu biliyoruz"

Sudan İnsani Yardım Komisyonu Komiseri Selva Adem, Hızlı Destek Kuvvetlerinin (HDK) saldırıları ve çatışmalar nedeniyle Kuzey Darfur ve Kuzey Kurdufan’dan ed-Debbe ile el-Ubeyd kentlerine sığınan on binlerce kişinin acil yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Adem, ülkenin doğusundaki Port Sudan'da bulunan ofisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ve Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız ile yaptığı görüşmenin ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye devleti, kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının Sudan halkına zor dönemde verdikleri destek için teşekkür eden Adem, "Bize en zor anda ulaşan Türkiye ve kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum. Yanımızdaydılar." dedi.

- "Türkiye, herhangi bir çıkar amacı taşımıyor"

Türkiye’nin çıkar gözetmeden Sudan halkına insani yardım sunduğunu belirten Adem, "Türkiye, herhangi bir çıkar amacı taşımıyor, sadece Sudan’daki kardeşlerine insani yardım sunduğunu biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

HDK saldırıları sonrası Kuzey Darfur ve Kuzey Kurdufan’dan büyük göçler yaşandığını aktaran Adem, en yoğun toplanma noktasının ed-Debbe şehri olduğunu söyledi.

Adem, her geçen gün yerinden edilenlerin sayısının arttığını vurgulayarak, "Rakamlar sürekli değişiyor, çünkü her gün yeni gruplar yola çıkıyor." ifadesini kullandı.

On binlerce kişinin barınma, gıda, tedavi, ilaç ve çevre sağlığı desteğine acil ihtiyaç duyduğunu dile getiren Adem, ordu kontrolündeki Hartum, Vad Medeni ve Sinnar şehirlerine gönüllü geri dönüşlerin başladığını, bu bölgelerde sağlık tesislerinin onarımı, yeni sağlık merkezleri, su kuyularının rehabilitasyonu ile konut ve tarım altyapısının yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim