• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Tedavide en büyük gelişme prostat aşısı

Tedavide en büyük gelişme prostat aşısı
Batı ülkelerinde çok yaygın olan prostat kanserine yol açan etkenler tam olarak açıklanamıyor. Genetik faktörlerin önemli rol oynadığı hastalığın tedavisinde son dönemde yaşanan en büyük gelişme aşı oldu.

 

TEŞHİSTE UYGULANAN EN İYİ YÖNTEM BİYOPSİ
PSA'nın (Prostat spesifik antijenin) tarama testi olarak kullanılması; prostat kanseri tanısının artmasına sebep oldu.
PSA yüksekliği sebebiyle biyopsi uygulanan hastalarda ise yüzde 17 oranında kanser tanısı konur. Bu nedenle hastaların hemen karamsarlığa kapılmaması gerekir.
Ultrasonografi de prostat bezinin görüntülenmesinde sık kullanılan bir yöntemdir.
Prostat kanseri teşhisinde en iyi yöntem biyopsidir. Koruyucu antibiyotik tedavisi ile birlikte yapılması ise daha etkili sonuç verir.

DENEYLERİN GALİBİ NAR VE BROKOLİ
Prostat kanseriyle ilgili en önemli araştırma; nar üzerinde yapıldı. 46 hastaya, günde iki bardak nar suyu verildi ve tümör büyümesi takip edildi. 46 aylık takibin sonucunda tümör hücre ölümünün yüzde 17 arttığı, tümör hücre büyümesinin yüzde 12 azaldığı görüldü.

ELMA KABUĞU İYİ
Brokolinin etkileri ise 22 erkek üzerinde araştırıldı. Brokoli yiyenlerin prostat kanserojen genlerinde azalma ve kanserde gerileme görüldü.
Wisconsin Üniversitesi'nde geçen yıl fareler üzerinde yapılan bir çalışmaya göre; organik elma kabuğu ekstrası, tümörün ilerlemesini bazı fazlarda durdurmuş ve tümörün kanlanmasını önlemiştir.

BEBEK ASPİRİNİ...
20 bin erkeğin, 19 yıl takip edildiği araştırmada ise; haftada beş kez balık yiyenlerde, haftada bir balık yiyenlere oranla yüzde 48 düşük prostat kanseri riski tespit edildi.
Bebek aspirini verilen ve prostat kanseri riski taşıyan 2 bin 447 erkeğin, 12 yıl süreyle takip edildiği araştırmada ise; riskin azaldığı gözlemlendi.
Bir Afrika bitkisi olan Phgeun; Amerika'da hastalıktan korunma, Avrupa'da ise tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7348 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim