• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Tehlike Tersine Seyretti, Önce Oğlu Sonra Babası Aynı Hastalığa Yakalandı, Şifayı İstanbul’da Buldu

Tehlike Tersine Seyretti, Önce Oğlu Sonra Babası Aynı Hastalığa Yakalandı, Şifayı İstanbul’da Buldu
Depremzede baba ve oğlu aynı hastalıktan 10 yıl arayla ameliyat olarak sağlığına kavuştular.

Depremzede baba ve oğlu aynı hastalıktan 10 yıl arayla ameliyat olarak sağlığına kavuştular.

Gaziantep'te yaşamını sürdüren depremzede Harun Şencay, doğuştan genetik olarak aort kapak darlığı hastalığına yakalandı. 2013 tarihinde Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi sürecinin ardından ameliyat olarak sağlığına kavuşmuştu. 6 Şubat depreminden sonra baba Hayri Şencay, tedavi olmak için oğlunun 10 yıl önce ameliyat olduğu Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Geçtiğimiz günlerde Doç. Dr. Sabit Sarıkaya tarafından ameliyatı gerçekleştirilen baba Şencay taburcu edildi.

"Şu an iyiyim 10 yıldır da hiçbir sıkıntı yaşamadım"

10 yıl önce babası gibi ameliyat olan Harun Şencay, "Ameliyat olmadan önce bu şekildeki rahatsızlığın çok tehlikeli olduğunu öğrenmiştim. Benim ve babamın hayat kalitesinde kan sulandırıcı tedavilerini bundan sonraki yaşamımızda rahatlıkla idame ettirmemizi sağlayacak bir yöntemle ameliyat olduk. Şu an iyiyim 10 yıldır da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Babamda da rahatsızlık yaklaşık 1 ay önce meydana geldi. Şu an babamda sağlığına kavuştu" dedi.

"Çok üşümüştüm birkaç gün dışarıda kaldıktan sonra bende de nefes darlığı başladı"

Deprem sonrası oğlu ile aynı hastalığı geçiren baba Hayri Şencay, "10 sene önce oğlumun doğuştan bir hastalığı vardı. Onu burada ameliyat ettirmiştim. Oğlum da çok şükür ameliyattan sonra bayağı rahatladı. Biz depremden sonra dışarıda yattık. Çok üşümüştüm birkaç gün dışarıda kaldıktan sonra bende de nefes darlığı başladı. Oradan geldik, burada hocam bizi muayene etti. Ameliyat oldum, çok iyiyim. Bu hastanenin aslında doğu tarafında daha çok tanıtılması lazım" diye konuştu.

"Bu ameliyatın hastaya sunmuş olduğu yaşam kalitesini arttırıcı özellikleri de bulunmakta"

Oğlu ile babasını 10 yıl ara ile ameliyat eden Doç. Dr. Sabit Sarıkaya, "aort kapak sonrası aort damarının genişlemesiyle oluşan bir hastalık. Hastalıkta hem aort kapak yetmezliği var hem de aort damarının genişlemesi var. Aort kapak hastalığından da kalp yetmezliğine doğru ilerleyiş evresidir. Teşhisi koyduğumuz müddetçe takip edebiliriz. Ama bu hastalık neticede sinsi ilerleyen bir hastalık. Hastalık ilerledikçe kalbinde anormal bir durum meydana geldikçe, o genişleyen damar bozuldukça baskı yaptıkça ya da patladığında bu hastalığın farkına varılabiliyor ve o zaman her şey tabi ki bitmiş olabiliyor. Bu ameliyatın hastaya sunmuş olduğu yaşam kalitesini arttırıcı özellikleri de bulunmakta. 10 yıl önce yapmış olduğumuz ameliyat ile 10 yıl sonra babasına yapmış olduğumuz ameliyat normalde aynı. Yani 10 yıl önce oğlunda görünmesi fakat 10 yıl sonra babasında görünmesi tamamen hastalığın ilerleyen süreci ile ilişkili bir durum. Kısacası kalpten çıkan büyük aort damarının genişlemesi uygun olan vakalarda bu tarz ameliyatlar yapıp hastaya kapak koruyucu ameliyatın faydalarıyla birlikte iyi bir yaşam kalitesi sunabiliyoruz" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim