• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Tepeden tırnağa sağlık iksiri Hindistan cevizi

Tepeden tırnağa sağlık iksiri Hindistan cevizi
Hindistan cevizine bugüne kadar hep uzak durulmaya çalışılan bir mevye oldu. Bu tropik meyve kalp hastalıkları ve şeker hastalığıyla ilişkilendirildi. Bu iddiaların çoğu ise bilimsellikten uzak...

Hindistan cevizine bugüne kadar hep uzak durulmaya çalışılan bir mevye oldu. Bu tropik meyve kalp hastalıkları ve şeker hastalığıyla ilişkilendirildi. Bu iddiaların çoğu ise bilimsellikten uzak. Çünkü Hindistan cevizi yağı ve bu meyve modern tıbbın bile kabul ettiği bir çok sağlığı iyileştirici etki içeren yağ çeşidi ve yararlı bileşenlere sahiptir. Mesela içerdiği doymuş yağ formu suda çözünmeyen orta zincirli yağ asidi olan trigliserit formunda olup hayvan yağında olan katı yağ gibi bir bileşen değildir. İşte bu gerçekler ile Hindistan cevizi doğru konumlandırıldığında sağlık açısından mucizeler yaratan bir fark yaratır. Hindistan cevizinin 2 ayrı formu sağlık için bir iksirdir. Biri Hindistan cevizi suyu diğeri Hindistan cevizi yağı ve asıl taze meyvesidir. Hindistan cevizi suyu hücrelere oksijen taşıyan bir özellik ile yaşlanmayı önleyici bir etki yaratır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerisinde yağ yoktur ve az şeker içerdiğinden de inanılmaz düşük kalorili bir içecektir. Vücudun virüslere karşı koruyuculuğunu arttırır. Toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Tadı hafif badem aromasını andıran bu sudan içerseniz ağız kenarlarında oluşan uçuğunda iyileşmesine yardımcı olursunuz.

Tepeden tırnağa sağlık iksiri


Hindistan cevizi suyunun yüksek miktarda potasyum içermesi spor yaparken enerjinizin de artmasına yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı laurik ve kaprik asit dediğimiz cins doymuş yağ asitlerini içerir ve bu hayvansal doymuş yağlardan ayıran en güçlü farktır. Bu yağ asitleri kanda kolesterolü yükseltmez. Ayrıca Hindistan cevizi zaten kolesterol de içermez. Hindistan cevizi yağı beatin, K ve E vitamini içerir. Polifenol denilen antioksidanlardan da oldukça zengindir. Bu yağ saç bakımından sindirim sistemine kadar her şeye oldukça iyi gelmektedir. Hindistan cevizi yağını bulduğunuzda salatalarına az miktarda ekleyebilirsiniz. Hindistan cevizi meyvesi ise yüksek oranda bitkisel protein içerir. Bu meyveyi ince ince taze doğrayıp salatalara ekleyebilir veya ara öğünlerde taze meyvelerinizin yanında yiyebilirsiniz. Hindistan cevizinin gaz ve kabızlık gibi sindirim sistemi bozukluklarında da iyi geldiği bilinmektedir.
 

Selahattin DÖNMEZ
[email protected]

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7350 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim