• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Testosteron tedavisi kolesterolü düşürüyor

Testosteron tedavisi kolesterolü düşürüyor
Erkeklik hormonunun eksilmesi, sadece cinselliği değil genel sağlık durumunu da etkiliyor. Sertleşme sorunu yaşayan erkekler, pek çok ülkede kalp hastası sayılıyor.

 

'STRES BOMBASI' GİBİ OLMAYI ENGELLİYOR
Andropozda tedavi olmak şart mı?
Yaşam süresi sürekli uzuyor ve erkeklerin andropozda geçirecekleri süre de artıyor. Pek çok kişi ilerleyen yaşlarda da gençlik yıllarındaki fiziksel ve zihinsel performansını yakalamak istiyor. Göbeklenmeyi, vücut kaslarını ve kuvvetli kemiklerini kaybetmeyi hiç kimse istemiyor. Erkekler yaşlandığı zaman huzursuz, endişeli, uyku sorunları olan bir stres bombasına dönüşmekten çekiniyor. Pek çok erkek, cinsel fonksiyonlarını da gençlik yıllarındaki gibi devam ettirmek istiyor. İşte bu yüzden, testosteron düşüşü ve andropozun tedavi edilmesi gerektiğine inanıyorum. Zaten söz konusu olan, eksilen testosteronu yerine koymaktır. Fazlası gerekmez.
Testosteron eksikliği nasıl tedavi edilir?
Hormon takviyelerinin, bu konuda deneyimli bir uzman tarafından dikkatle yapılması ve düzenli aralıklarla kan seviyelerinin kontrol edilmesi gerekir. Biz aylık olarak kontrolleri öneriyoruz. Hormon seviyelerinin yanında iki-üç ayda bir PSA yani prostat spesifik antijen miktarına bakıyoruz.
Hormon takviyesi ne kadar sürer?
Hormon tedavileri, aylık kontrollere göre devam eder ve hormon eksikliği giderildiğinde tedavi tamamlanmış olur. Cinsel sorunlar hâlâ devam ediyorsa diğer risk faktörlerine bakılır. Hormon eksikliğine bağlı cinsel isteksizlik yaşayanlarda çoğu zaman depresyon, eşle yaşanan sorunlar gibi dış etkenleri de görüyoruz.

CİNSEL İLİŞKİ SIKLIĞI HORMON YÜKSELTİR
Cinsel ilişkinin sıklığı testosteron düzeyini etkiler mi?
Cinsel aktivite testosteron seviyesini yükseltir. Seksüel yönden aktif erkeklerde testosteron düzeyi yüksek olur. İlişki aralıkları uzadığında hormon seviyesi düşer.
Testosteron eksikliği olan bir erkekte, performans yükseltici ilaçları işe yarar mı?
Erkekte, cinsel isteksizliğe bağlı sertleşme kaybı varsa ve hormonları düşükse önce hormon takviyesi düşünürüz. Ama tedaviye rağmen sertleşme geri gelmiyorsa hayat tarzını inceleyerek sorununa neyin yol açtığını araştırırız. İlaçlardan veya sertleşme tedavisinde kullanılan diğer yöntemlerden yararlanırız.
Sertleşme süresi ve cinsel ilişki sıklığı hangi yaşlarda nasıl olmalı?
Bunun standardı yoktur, herkese göre değişir. Cinsel ilişki sıklığı da çiftler arasında senkronize bir karardır. Kadın da erkek de birbirlerine ne kadar sık cinsellik istediklerini belirtmelidir. Çiftin birbirine karşı duyduğu sevgi ve saygı, cinselliğin kalitesini olumlu yönde etkiler.

ESRA TÜZÜN
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12619 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim