• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Testosteron tedavisi kolesterolü düşürüyor

Testosteron tedavisi kolesterolü düşürüyor
Erkeklik hormonunun eksilmesi, sadece cinselliği değil genel sağlık durumunu da etkiliyor. Sertleşme sorunu yaşayan erkekler, pek çok ülkede kalp hastası sayılıyor.

Erkeklik hormonunun eksilmesi, sadece cinselliği değil genel sağlık durumunu da etkiliyor. Sertleşme sorunu yaşayan erkekler, pek çok ülkede kalp hastası sayılıyor. Hormon takviyesi ile kolesterol sorunu da çözülüyor

Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, "Yaşam süresi uzadıkça erkeklerin andropozda geçirdikleri süre de artıyor" diyerek ekledi: "Pek çok erkek cinsel fonksiyonlarını gençlik yıllarındaki gibi sürdürmek istiyor. Bunun için de testosteron düşüşü ve andropozun tedavi edilmesi gerekiyor. Hastaya eksilen miktar kadar takviye yapılıyor." Prof. Dr. Halim Hattat, testosteron eksikliği ile ilgili sorularımızı yanıtladı...

Testosteron eksikliğinin sonuçları nedir?
Anne karnındaki gelişim sırasında, erkek bebeğin vücudu yeterli testosteron üretmezse, cinsel organların büyümesinde sorunlar ortaya çıkar. Ergenlik sırasında bu durum oluşursa büyüme ve gelişmeyi yavaşlatabilir. Penis ve testislerde hacim eksikliği, memelerde büyüme (jinekomasti) gibi şikayetler görülür.

GENEL SAĞLIĞI ETKİLER
Testosteron eksikliği sadece cinsel yaşantıyı mı etkiler?
Testosteronun genel sağlık üzerinde de önemli etkileri vardır. Kemik yoğunluğu, kas gücü, zihinsel performans, hafıza, duygusal durum ve motivasyonla doğrudan bağlantılıdır. Hormon eksikliği yetişkinlik döneminde oluşursa; cinsel isteksizlik, sertleşme sorunu, kısırlık, testis boyut ve sıkılığında azalma gelişebilir. Sertleşme sorunu olan ama kalp problemi olmayan erkekler artık kalp hastası gibi değerlendirilmektedir. Testosteron eksikliği de bir uyarı işaretidir. Testosteron eksikliği ve cinsel isteksizlik çeken erkeklerde, beş yıl içerisinde diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma riski çok yüksek oranlarda görülmektedir.

İSTEKSİZLİK OLUR
İsteksizlik yaşayan bir erkek ne zaman doktora başvurmalı?
Erkekler her zaman ve sürekli cinsel istek duymazlar. Hormonlar, hastalıklar, ilaçlar, duygular, düşünceler, ilişkiye dair nedenler, sigaraalkol kullanımı ve stres gibi birçok faktör cinsel isteği azaltabilir. Bir erkeğin cinsel isteksizlik yaşaması, her zaman eşinden soğuduğu anlamı da taşımaz. Ancak her erkek dönem dönem cinsel isteksizlik yaşayabilir. Bu durum ısrarlı bir şekilde devam ediyorsa, kişinin isteksizliğine neyin yol açtığını anlaması için doktora başvurulması gerekir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12660 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim