• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

TİG Veri Giriş sistemine e-Devlet üzerinden giriş yapılması hakkında duyuru

TİG Veri Giriş sistemine e-Devlet üzerinden giriş yapılması hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Teşhis İlişkili Gruplar ve Sosyal Güvenlik Uygulamaları Daire Başkanlığı tarafından TİG Veri Giriş sistemine e-Devlet üzerinden giriş yapılması hakkında duyuru yayımlandı.

TİG Veri Giriş sistemine e-Devlet üzerinden giriş yapılması!!!

Bilindiği üzere; daha önce TİG veri sistemine tüm hastanelerin verilerini eksiksiz bir şekilde göndermeleri gerektiği genelge ve resmi yazılarla bildirilmiştir. TİG çalışmalarında, bütün yatan hasta dosyalarının zamanında TİG Birimlerine ulaştırılması ve klinik kodlayıcıların da gelen dosyaları zamanında TİG Veri Giriş Sistemine girmeleri gerekmektedir. Yapılan incelemelerde her ay düzenli olarak tüm hastaneler (kamu, özel ve üniversite hastaneleri) tarafından gönderilmesi gereken TİG verilerinin bazı hastanelerce eksik, standartta uygun olmadan kodlandığı ve şifre paylaşımı ile eğitim almamış kişiler tarafından veri girişi yapıldığı tespit edilmektedir.

Bu kapsamda TİG Veri Giriş Sistemine veri akışının sağlıklı olarak gerçekleştirilmesi için klinik kodlayıcıların T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile girişlerini yapması uygun görülmüştür. 17 Eylül 2018 tarihi itibariyle TİG Veri Giriş sistemine e-Devlet şifreleri ile giriş yapılacağından dolayı TİG sistemine veri akışının sağlıklı olarak gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve  gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

e-Devlet üzerinden giriş yapılması Bakanlığımızın diğer uygulamalarına giriş esnasında da kullanılan güvenli bir giriş kapısı olup; kullanıcı şifre ve diğer bilgileri TİG sistemi tarafından görülmemekte ve kaydedilmemektedir. Kullanıcıların giriş şifrelerini unutmaları durumunda e-Devlet şifre yeniden edinme yöntemlerini kullanmaları gerekecektir. 

Resmi Yazı için tıklayınız



TİG Veri Giriş Sistemine Erişim Yolu:


1-  https://tigsb.saglik.gov.tr/TIGAPP/Account/Login adresinden giriş yapılacaktır.

resim-1.png


2-  Daha sonra Ortak Giriş Noktasından giriş yapılacak uygulama  alanında TİG uygulaması yazdığını teyit ederek e-Devlet ile giriş sayfasına yönlendirilecektir.


resim-2.png


3-  Kullanıcı T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet Şifresini girerek TİG klinik kodlama giriş alanına erişim sağlayacaktır.


resim-3.png

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 65760 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim