• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Tok tutan yiyecekler neler?

Tok tutan yiyecekler neler?
Avustralya’daki bilim adamlarının 'tokluk endeksi' adlı ortaya çıkardığı fikir ışığında bir liste hazırlandı; sizi en uzun süre ve en tok tutacak besinlerin listesi ile hem tok kalacak, ...

Avustralya’daki bilim adamlarının 'tokluk endeksi' adlı ortaya çıkardığı fikir ışığında bir liste hazırlandı; sizi en uzun süre ve en tok tutacak besinlerin listesi ile hem tok kalacak, hem de daha az yiyeceksiniz.

Çorba

Pennsylvania Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar rejimde olup da günde iki kez çorba içenlerin kilo kaybetmede ve bu kiloyu korumada daha başarılı olduğunu gösteriyor. Ortalama sayılar şunlar: Bir yılda yedi buçuk kilo. Tavuk ya da sebze çorbası en uzun süre tok tutanlar olacaktır.

Fasülye

Bu besinin en önemli yanı yüksek lif oranı. Uluslararası Beslenme Yöneticisi Doktor Ida Laquatra araştırmaların yüksek lif oranına sahip yiyeceklerin midede daha yavaş öğütüldüğünü ve tokluk hissinin yemek yedikten sonra çok daha uzun sürdüğünü gösterdiğini belirtiyor.

Patates

Patatesin yapılan bir araştırmada diğer yiyeceklerin geneline oranla üç kat daha uzun süre tok tuttuğu kanıtlanmış. Katılımcılar üzerinde yapılan araştırmada; iki saatin sonunda katılımcıların hâlâ tok olduğu gözlenmiş. Ancak, cips ya da patates kızartması aynı görevi görmüyor ve insanı aynı süre tok tutamıyor.

Yulaf

Yulaflı gevrekler bulup bulabileceğiniz en doyurucu kahvaltılık. Hem protein, hem de lif bakımından diğer tahıllı gevreklere oranla çok daha yüksek değerlerde olan yulafın üzerine yağsız yoğurt ya da süt ekleyerek yenildiği zaman tüm sabah tok kalacağınız garanti ediliyor.

Elma

Günde bir elma sizi sağlıklı kılar ve tok tutar. Elmanın tokluk konusunda bu kadar iyi olmasının muhtemel sebebi içindeki yüksek sıvı oranı. Çok su içeren yiyecekler hacim olarak daha büyük olmasına rağmen daha az kalori içerir. Yani az kaloriye karşılık gerekli besinleri almış olursunuz.

elmaelma.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5255 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim