• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hakkında duyuru

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı: 95796091-279- E.1680 22.06.2018
Konu: Toplum Ruh Sağlığı Merkezi
           (TRSM) Hk.

DAĞITIM YERLERİNE

Bakanlığımız tarafından 2006 yılında hazırlatılan Ulusal Ruh Sağlığı Politika metninde toplum temelli modele geçiş tavsiye edilmiş ve Bakanlığımız ruh sağlığı politikasında hastane temelli modelden toplum temelli modele geçme kararı almıştır. Bu modelin ilk basamağı olarak da Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri (TRSM) açma kararı Sağlık Bakanlığı tarafından Nisan 2009'da alınmış ve pilot çalışmaların sonuçları değerlendirilerek ilgili yönerge Şubat 201 l'de yayınlanmış ve uygulaması başlamıştır.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri:

1. Ağır ruh sağlığı sorunları bulunan bireylerin; hastaneye yatırılmalarını önlemek, yeti yitimini asgari seviyeye çekmek ve işlev iyileşmesi sağlamak amacıyla biyolojik ve psikososyal müdahaleler sunulması.

2. Ağır ruh sağlığı sorunu bulunan yakınlarına bakan aileler için odaklı destek ve psikoeğitim verilmesi,

3. Sosyal işlevin istikrarlı hale getirilmesi ve bireyin toplum hayatı içerisinde geçirdiği sürenin artırılması,

4. Birinci basamak sağlık kurumlarıyla ve hastane birimleriyle yakın işbirliği,

5. Bireylere ve ailelerine yönelik desteğin azamiye çıkarılması amacıyla diğer kurumlarla ve toplum hizmeti veren kuruluşlarla koordinasyon (belediye. Aile Sosyal Politikalar il Müdürlüğü. İŞKUR. vakıflar, sivil toplum kuruluşları...) sağlanması hedeflenmiştir.

Genel Müdürlüğümüz tarafından. Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı (URSEP) kapsamında İl Sağlık Müdürlüklerine bağlı sağlık tesislerinde hizmet veren TRSM'lerin açıldıkları tarihten itibaren gerçekleştirdikleri çalışmalar değerlendirilmiştir.

Bu kapsamında Temel Sağlık İstatistik Modülü (TSİM) verilerinin düzenli olarak girişinin yapılmadığı, gezici ekip ziyaret sayısının yetersizliği, merkezin açılma tarihi ve hizmet sunduğu nüfus gözönünde bulundurulduğunda aktif hasta sayısının az olduğu belirlenmiştir.

TRSM’lerde verilen hizmetin etkin, ulaşılabilir ve verimliliğini teminen, TRSM çalışmalarının gözden geçirilerek, İş ve işlemlerin İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda sağlık tesislerince uygulanmasının sağlanması, aksamaya mahal vermeden gerekli tedbirlerin alınması ve takibinin titizlikle yapılması, çalışmalardaki yetersizliğinin gerekçelerinin belirlenerek tarafımıza bilgi verilmesi ayrıca bahsi geçen parametrelerin düzenli olarak TSİM'e girişinin yapılmasının sağlanması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

e-imzalıdır

Uzm. Dr. Naim ATA
Bakan a.

Genel Müdür Yardımcısı

EK: Dağıtım Listesi

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9697 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim