• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 17 °C

Trabzon'un sağlık turizmi olanakları Azerbaycan'dan gelen acentelere tanıtıldı

Trabzon'un sağlık turizmi olanakları Azerbaycan'dan gelen acentelere tanıtıldı
Trabzon'un sağlık turizmi olanakları, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Azerbaycan'dan gelen turizm acentelerine tanıtıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi: "Hedefimiz sağlık, gastronomi, kongre ve fuar turizmi gibi alternatif turizm dallarını geliştirerek şehrimizde turizmi 12 aya yaymaktır"

TTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan'dan gelen turizm acentesi temsilcilerinin, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve her iki kurumdan ilgililerle bir toplantı gerçekleştirdiği bildirildi.

Azerbaycan'dan gelen acente temsilcilerinin, Trabzon'da sağlık turizmi yetki belgesine sahip hastaneler ve sağlık kuruluşlarını gezerek yapılan tedavi, ameliyatlar ve teknik olanaklar konusunda bilgi aldıkları vurgulanan açıklamada, Trabzon'daki sektör temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri yaptıkları da kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Erkut Çelebi, Trabzon'da, sağlık turizmini artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Sağlık turizmi bölgesi olan hastanelerimiz, sağlık kuruluşlarımız ve turizm acentelerimizin yer aldığı Hizmet Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) projemiz Ticaret Bakanlığınca onaylandı. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızlandırdık. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'ı ziyaret ederek oradaki acenteler ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmiştik. Davetimiz üzerine Azerbaycan'daki turizm acentelerimizin temsilcileri Trabzon'a geldi. Şehrimizin sağlık turizmi imkanlarını anlattık, sağlık kuruluşlarımızı gezdirdik. Ayrıca sektör temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi."

Çelebi, Azerbaycan'ın hedef ülkeler arasında olduğuna işaret ederek, "Acentelerimizin ulaşım, konaklama ve tedavi için paket program hazırlıkları sürüyor. THY de bu çalışmalarımıza destek veriyor. Hedefimiz sağlık, gastronomi, kongre ve fuar turizmi gibi alternatif turizm dallarını geliştirerek şehrimizde turizmi 12 aya yaymaktır." ifadesini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta da Trabzon'un hekim ve tesis bakımından sağlık turizmine çok uygun bir kent olduğunu belirterek, sağlık turizmini geliştirmek için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurguladı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim