• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

UNRWA: Gazze'deki meslektaşlarımızdan bazıları İsrail saldırılarında öldürüldü

UNRWA: Gazze'deki meslektaşlarımızdan bazıları İsrail saldırılarında öldürüldü
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Sözcüsü Tamara Alrifai, Gazze'de görevli 35 UNRWA personelinin öldürülmesine ilişkin,

"Bazı meslektaşlarımız İsrail saldırılarında öldürülse de bunu hepsi için doğrulayamam." ifadelerini kullandı.

Alrifai, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında, İsrail ile Filistin arasında 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Farklı saldırılarda aktif olarak çalışmalar yürüten UNRWA binalarının yıkıldığını ve 35 UNRWA personelinin öldürüldüğünü kaydeden Alrifai, bu sayının daha yüksek olabileceğini kaydetti.

Alrifai, "Bazı meslektaşlarımız İsrail saldırılarında öldürülse de bunu hepsi için doğrulayamam. Şarapnel dahil delilleri toplamak ve analiz etmek için kapasitemiz sınırlı. Tam olarak ne olduğunu gerçekten değerlendirebilmemiz çok daha uzun zaman alıyor." dedi.

BM Cenevre Ofisi Enformasyon Birimi Basın ve Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Rolando Gomez ise AA muhabirinin, "İsrail'in Gazze'ye yönelik kara operasyonu için Orta Doğu'ya ilave olarak ABD birliklerinin gönderilmesi sizce gerilimi daha da tırmandırır mı?" sorusunu yanıtladı.

Gomez, BM'nin ulusal kararlar hakkında yorum yapmayı tercih etmediğini ancak temel mesajının "gerilimin düşürülmesi" yönünde olduğunu belirterek "Gazze'ye kesinlikle insani erişim istiyoruz. Bu erişimi artırmak istiyoruz ve bunun için emniyet ve güvenlik de dahil tüm koşullara ihtiyaç var." dedi.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölgesi Acil Durumlar Direktörü Rick Brennan de Gazze'de devam eden bombardımanın, yarısı kadın ve çocuk olmak üzere 5 binden fazla ölümle sonuçlandığını belirterek "Hastanelerin üçte biri artık sağlık hizmeti veremiyor." dedi.

UNRWA, dün yaptığı açıklamada, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de 7 Ekim'den bu yana "35 meslektaşlarının" öldüğünü duyurmuştu.

İsrail saldırıları altındaki Gazze'de son olarak "6 meslektaşlarının" daha hayatını kaybettiği bilgisi verilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 35'e yükseldiği bildirilmişti.

- İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldüğünü, 16 bin 297 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 30 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihat Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 500 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim