• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

Uzman Doktor Uyardı: ‘Kalp Sağlığımıza Dikkat’

Uzman Doktor Uyardı: ‘Kalp Sağlığımıza Dikkat’
Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla önemli açıklamalarda bulunan Saygı Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Tülin Kurt Karaköse, sağlıklı bir yaşam...

Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla önemli açıklamalarda bulunan Saygı Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Tülin Kurt Karaköse, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseme, düzenli egzersiz yapma, dengeli beslenme, sigara ve alkol tüketiminden kaçınma, stresten uzak durma gibi önlemler almanın kalp ve damar sağlığını korumak için önemli olduğunu belirtti.

Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle Saygı Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Tülin Kurt Karaköse bilgilendirmelerde bulundu. Doktor Karaköse, "Kalp ve damar hastalıkları dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm sebepleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Bu hastalıkların önlenmesi ve kontrol altına alınması için risk faktörlerinin azaltılması büyük önem taşımaktadır" dedi.

Kalp ve damar hastalıklarının oluşumunda etkili olan risk faktörleri arasında yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, diyabet, obezite, sigara kullanımı, hareketsiz yaşam tarzı, stres ve sağlıksız beslenme gibi faktörlerin bulunduğunu kaydeden Karaköse, "Bu risk faktörlerinin azaltılması veya kontrol altına alınması, kalp ve damar sağlığının korunması açısından hayati öneme sahiptir" diye konuştu.

Düzenli sağlık kontrolünün de kalp ve damar hastalıklarının erken teşhisinde ve tedavisinde önemli olduğunu vurgulayarak, "Genel olarak, herhangi bir risk faktörü olmayan 40 yaş üstü erkeklerin ve 50 yaş üstü kadınların düzenli olarak kalp kontrolleri yapmaları tavsiye edilmektedir. Ancak, kişinin birinci derece akrabalarında kalp ve damar hastalığı öyküsü varsa veya yüksek kan basıncı, yüksek kolesterol değerleri, yüksek kan şekeri, sigara kullanımı, obezite gibi risk faktörlerinden bir veya daha fazlası bulunuyorsa, kalp kontrollerine daha erken yaşta başlanması gerekebilir. Bu durumda, kişiye özel bir risk değerlendirmesi yapılmalı ve uygun şekilde takip edilmelidir. Kalp kontrolleri genellikle kan basıncı ölçümü, kolesterol seviyelerinin değerlendirilmesi, kan şekeri testi, EKG (elektrokardiyografi) gibi testlerin yapılmasını içerebilir. Doktorunuz, kişisel risk faktörlerinize ve tıbbi geçmişinize dayanarak sizin için uygun olan testleri ve kontrolleri belirleyecektir. Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, diyabet gibi risk faktörlerinin düzenli olarak takip edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması, kalp ve damar hastalıklarının ilerlemesini engelleyebilir veya geciktirebilir" dedi.

Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, düzenli egzersiz yapmak, dengeli beslenmek, sigara ve alkol tüketiminden kaçınmak, stresten uzak durmak gibi önlemler almanın kalp ve damar sağlığını korumak için önemli olduğunun altını çizerek, "Ayrıca düzenli sağlık kontrolüne önem vermek ve doktor önerilerini takip etmek de kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde ve tedavisinde etkili bir yaklaşım olacaktır" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim