• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Uzman Dr. Emre Karadeniz: “Mutlu Olan İnsanlar, Hastalıklarını Daha Çabuk Atlatıyorlar”

Uzman Dr. Emre Karadeniz: “Mutlu Olan İnsanlar, Hastalıklarını Daha Çabuk Atlatıyorlar”
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Karadeniz, hastaların tedavisine mutluluğun büyük katkısı olduğunu belirterek, mutlu olan hastaların...

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Karadeniz, hastaların tedavisine mutluluğun büyük katkısı olduğunu belirterek, mutlu olan hastaların tedaviye daha kısa sürede yanıt verdiğini söyledi.

İnsanlar doğduktan ölene kadar çok farklı duygular içerisinde hayatına devam ediyor. Hayatta en çok istenilen ve aranılan duygu ise mutluluk oluyor. Bu yüzden 2012 yılından beri her yıl 20 Mart, "Dünya Mutluluk Günü" olarak kutlanıyor. Depremin vurduğu Hatay'da kentin yeni hastanesi olan Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nin çocuk servisinde yatan çocukların tedavilerinin ilk ilacı mutluluk oluyor. Bütün hastalıkların kökeninde mutluluğun ve mutsuzluğun yattığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Karadeniz, hastalıkların tedavisinde mutluluğun büyük etkisi olduğunu söyledi.

"Çocuk hasta veya tüm hastaların mutlu olması onların tedavilerine büyük katkı sağlıyor"

Mutlu hastaların tedaviye daha hızlı yanıt verdiğini belirten Uzman Dr. Karadeniz, "Mutlu hastalarımızın tedaviye daha hızlı cevap verdiği, hızlı düzeldiği ve daha az ilaçla toparlandıklarını görmekteyiz. Çocuklar veya tüm hastaları mutlu etmek, onların tedavilerine büyük katkı sağlıyor. Mutlu olan insanlar, hastalıklarını daha çabuk atlatıyorlar" dedi.

"Kanser hastaları için moral ve mutluluk ilk yapılması gereken tedavidir"

Kanser hastalarının tedavisinde moral ve mutluluğun önemine dikkat çeken Uzman Dr. Karadeniz, "Özellikle tansiyon ve şeker hastalıklarında daha az yükselmeler görülüyor. Çocuklarda kronik olarak lösemili lenfomalı hastaların veya kronik hastalıkları olan hastaların mutsuz insanlara göre daha hızlı toparladıklarını görmekteyiz. Kanser hastaları için moral ve mutluluk ilk yapılması gereken tedavidir. Onların psikolojik destek almaları, psikologlar tarafından desteklenmeleri çok önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 580 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim