• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 15 °C

Uzun süre tok tutan besinler

Uzun süre tok tutan besinler
Ramazan ayının yaza denk gelmesiyle çok uzun saatler oruçlu kalmak zorunluluğu da ortaya çıktı. Bu dönemde sahurun ve iftarın önemi daha da arttı.

Ramazan ayının yaza denk gelmesiyle çok uzun saatler oruçlu kalmak zorunluluğu da ortaya çıktı. Bu dönemde sahurun ve iftarın önemi daha da arttı. Peki bizi tok tutacak ve aynı zamanda zindeliğimizi de koruyacak besinler hangileridir?

Yumurta:

Muhteşem bir protein deposu olan yumurta sahurda bir adet olmak üzere tüketilebilir. Haşlanmış olarak tüketildiğinde daha az kalori sağlayacak olan yumurta tok durmanızı da sağlayacaktır. Eğer yumurtadan hoşlanmıyorsanız bir kase yoğurt da tüketebilirsiniz.

Badem:

Fındık ve fıstık çeşitleri arasında en çok tercih edilenler arasında olan badem doymamış yağ asidi içerir. Bu yağ asitleri hem iştahınızı kapatır hem de ihtiyacınız olan mineralleri almanızı sağlar.

Elma:

Özellikle sahurda kabuklarıyla tüketilen elma tok durmanıza yardımcı olacaktır. İçerdiği asit sayesinde dişlerinizi de temizleyecektir. İftardan sonra ya da sahurda mutlaka bir elma yemeyi unutmayın.

Tahıllar

Tahıllı gıdalar bağırsak hareketlerini ve midenin işleyişini düzenler. İçerisinde bulunan lif ise sindirimin daha yavaş olmasını sağlar. Bu sayede ani tokluk hissi yerine daha uzun süreli tokluk yaşarsınız. Sahurda kepekli ekmek tüketimine özen gösterin.

Muz:

Potasyum kaynağı olan muz da tok kalmanıza yardımcıdır. Sahurda bir kase yoğurdun içerisine dilimleyeceğiniz 1 adet muz, hem gerekli vitaminleri almanızı hem de tok durmanızı sağlayacaktır.
 

stargundem.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3252 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim