• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Van’daki Obezite Merkezi 3 Ton Kilo Verdirdi

Van’daki Obezite Merkezi 3 Ton Kilo Verdirdi
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren ve son 3 yılda 420 kişinin başvurduğu obezite merkezi, toplam 3 ton kilo verdirmeyi başardı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren ve son 3 yılda 420 kişinin başvurduğu obezite merkezi, toplam 3 ton kilo verdirmeyi başardı.

Çevre şehirlerle birlikte yaklaşık 3 milyon kişiye sağlık hizmeti veren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, obeziteyle mücadele çerçevesinde üç yıl önce obezite merkezi kurulmuştu. Kurulduğu günden bu yanan 420 kişinin başvurduğu merkez, 3 ton kilo verdirerek büyük bir başarı sağladı. Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahir Coşkun, merkeze gelen hastalara ilk etapta diyet tedavisine başladıklarını belirtti. Dr. Coşkun, "Son 3 yılda obezite merkezimize 420 hasta başvurdu. Bu hastalarımıza toplamda 3 ton kilo verdirdik. Ortalama hasta başına 7,5 kilo verdirme başarısına sahibiz. Bölge için merkezimiz aktif bir şekilde çalışmaktadır. Gelen hastalarımızda öncelikle diyet tedavisine başlıyoruz. Daha sonrasında diyet tedavisine 4 ay içinde yanıt vermeyen hastalarımıza Sağlık Bakanlığımızın uygun gördüğü şekilde ilaç tedavisi, cerrahi tedavi veya mide balonu ve mide botoksu gibi tedaviler öneriyoruz. Bunların hepsi hastanemizde ücretsiz bir şekilde karşılanmaktadır. Gelmek isteyen hastalarımızı obezite merkezimize davet ediyoruz" dedi.

Hastane Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Cezmi Meral ise Sağlık Bakanlığının obeziteyle mücadeleye önem verdiğini belirterek, "Toplumda obezite çok önemli bir sorundur. Birçok hastalığın temelinde obezite yatmaktadır. Merkezimizde uzman hekim, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist ve diğer hemşire personellerimiz görev yapmaktadır" diye konuştu.

Merkeze gelerek tedavi olan hastalar da, son bir yıl içerisinde büyük bir düzeyde kilo verdiklerini belirterek, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ve merkez personeline teşekkür etti.

Ayrıca merkezde düzenlenen bir törenle, bir yıl içerisinde yaklaşık 30 kilo veren hastaya teşekkür belgesi verildi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1974 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim