• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

VIP hastaya VIP hizmet geliyor

VIP hastaya VIP hizmet geliyor
Jakuzili süit odalarda yatan VIP hastalar, özel kuaförden kablosuz internete birçok hizmetten yararlanabiliyor.

Özel hastanelerin VIP bölümlerinde 5 yıldızlı otel hizmeti sunuluyor. Jakuzili süit odalarda yatan VIP hastalar, özel kuaförden kablosuz internete birçok hizmetten yararlanabiliyor. VIP hizmetlerin ücreti ise kişiye özel; ser verip sır verilmiyor...

Daha kapısından girmeden hastane üstünüze üstünüze mi geliyor? Bayılacakmış gibi bir hisse mi kapılıyorsunuz? O zaman sizin ‘nozokomefobi’niz (hastane fobisi) var demektir.

Etrafınızda mutlaka böyle insanlara rastlamışsınızdır. Bırakın hastanede yatmayı, yakınlarını ziyaret etmeyi bile işkence olarak görürler. Ancak artık nozokemofobisi olanlara, özellikle de gelir seviyeleri yüksekse bu korkuyu yaşamayacaklarını garanti eden hastaneler var.

Tabii hedef kitle sadece hastane fobisi olanlar değil. Ülkemizde öylesine üst düzey hizmet veren özel sağlık kurumları var ki kendinizi hastanede değil sanki 5 yıldızlı bir oteldeymiş gibi hissediyorsunuz. Özel hastaneler, jakuzisi bile olan odalarda “VIP hizmetleri” sunuyor.

SUİT ODALARDA BAKIM

Bilindiği gibi VIP (very important person), Türkçede “çok önemli kişi” anlamına geliyor. Bu hizmetleri alanlar da çok önemli yani özel hastalar oluyor. Hastaneler, VIP hizmetleri için binalarının bir ya da iki katını ayırıyor. Hastalar ve yakınları özel bekleme salonlarında yani VIP lounge’larda ağırlanıyor. Ayakta tedavi hizmeti alacaklar bile bu katlarda özel eğitimli hostesler tarafından karşılanıyor. Tüm işlemleri yine hostesler tarafından takip ediliyor. Bu bölümlerde hasta ya da yakınlarına ücretsiz ikramlar sunuluyor. İster televizyonlarını seyrediyor, isterlerse güncel gazete ve dergileri okuyabiliyorlar.

VIP katlarındaki tek kişilik özel odalarda ya da süitlerde yok yok. Hasta ve misafirler için iç içe geçen iki odadan oluşan suitlerde plazma TV’den DVD cihazına, mini bardan özel oturma gruplarına kadar birçok detay düşünülmüş. Özel ithal mobilyalarla döşenen odalarda akıllı bina teknolojilerinin tüm olanakları bulunuyor. Kablosuz internet erişimi, ücretsiz gazete, kuaför gibi hizmetlerden yararlanılabiliyor.

ACIBADEM SESSİZ

Özel hastanelerin bazıları VIP hizmetlerini anlatma konusunda istekli değil. SGK’lı hastalara da hizmet veren bu hastaneler “ayrımcılık yapıldığı” yönünde bir algı oluşmaması için bu hizmetleri fazla deşifre etmek istemiyor. Zaten bu hizmetleri bilen ve bedelini ödeyebilenler talep ediyor. Örneğin, üst gelir grubunu en çok çeken sağlık kuruluşlarından Acıbadem’den bilgi alamadık. Oysa biliyoruz ki Acıbadem’in özellikle İstanbul Maslak ve Fulya’daki hastaneleri bu hizmetleri veriyor. Hatta Acıbadem Maslak Hastanesi’ndeki odalar gün ışığından daha fazla yararlanabilmek için özel olarak tasarlanmış. Özel ışıklandırma sistemi sayesinde tavandaki ışığın hastanın doğrudan gözüne gelmesinin önlenmesine kadar her ayrıntı dünyaya örnek olabilecek şekilde tasarlanıp uygulanmış. Renkleri, peyzajı ve iç mimarisiyle hastaları alışık oldukları hastane ortamından çok daha uzaklara götürmeyi amaçlayan Acıbadem Maslak Hastanesi, adeta 5 yıldızlı bir otel hizmeti sunma hedefinde...

Özel hastaneler VIP hizmetlerin fiyatı konusunda da açıklama yapmak istemiyor. Gerçi bunun standart bir fiyatı da yok. Örneğin, doğum yapan bir hasta VIP hizmetlerden yararlanmak istediğinde fiyatın değişeceği bir gerçek. Oda süslemesi, bebekle ailenin ilk tanışmalarının fotoğraflanması, lohusa ikramları, alakart yemek talebi gibi hizmetlerle bedel hayli yükselebiliyor.

Bu haber toplam 49764 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 5 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim