• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Vitamin deposu ve aşk iksiri: Peynir

Vitamin deposu ve aşk iksiri: Peynir
Peynirin içinde bulunan 'phenylethylamine' adlı bir kimyasal maddenin, kan dolaşımını hızlandırdığı ve kandaki glikoz seviyesini yükselterek beyne yoğun şekilde aşk sinyalleri gönderdiği ortaya çıktı

Sabahları kahvaltıların vazgeçilmezi, akşamları ise rakının ve şarabın yanında keyfe hizmet eden peynir hakkında bilmeniz gerekenleri Touch İstanbul dergisinden Tuğba Yağız araştırdı:

Peynir; protein, mineraller ve vitaminler bakımından zengin bir kaynak olup A, B ve E vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor içerir.
Özellikle beyaz peynir ve lor, protein açısından çok zengindir.
Kolesterol oranı düşük olan peynir, kolay hazmedilir. Hatta bazı ülkelerde peynir, yemekten sonra tüketilir çünkü diğer yiyeceklerin hazmedilmesini de kolaylaştırır.

KARAKTERİ DE İNSAN GİBİ

100 gram tam yağlı beyaz peynirde 260 kalori bulunurken, light beyaz peynirde 179 kalori bulunuyor. 100 gram tam yağlı taze kaşar peynirde 353 kalori, light taze kaşar peynirde ise 259 kalori mevcut.

Türkiye'de yaklaşık 200 çeşit peynir var. Bunların sadece beş tanesi ülke adına tescillendi: Erzincan tulum peyniri, Ezine peyniri, Edirne beyaz peyniri, Erzurum civil peyniri ve hellim peyniri.

Peynir tabağı hemen her tür şarabın yanında servis edilmesine rağmen, beyaz şarapla tüketilmek için daha uygundur. Beyaz şarap her türlü peynire yakışırken, kırmızı şarap ise tuzlu peynirle tüketildiğinde ağızda acımsı bir tat bırakır. Bunun yanında peynir, rakı ve biranın vazgeçilmezidir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5640 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim