• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 15 °C

Yazın boynunuza dikkat edin

Yazın boynunuza dikkat edin
Boyun travmaları bu mevsimde artıyor... Sıcak havalarda deniz ve havuza girmek isteyenlerle birlikte yaz kazaları da yaşanıyor...

Sıcak havalarda deniz ve havuza girmek isteyenlerle birlikte yaz kazaları da yaşanıyor. Kazaların sonucu olarak yaşanan boyun travmalarının sığ sulara balıklama atlamadan kaynaklandığı belirtildi.

Yaz aylarında hastanelerin acil servis ve beyin cerrahi bölümlerine boyun travması sebebi ile getirilen hastaların arttığını belirten Op. Dr. Cem Dinç, birkaç önlemle söz konusu kazaların azalabileceğini söyledi. Sığ sulara balıklama atlanmamasını tavsiye eden Dinç, trafik kazaları ve yüksekten düşmenin de boyun travmasına yol açabileceğine işaret etti.

Dinç, vücut ağırlığının taşınmasına yardım eden omurganın en önemli görevlerinin, vücut hareketlerine katkı sağlamak ve omurga kanalı içinden geçen omuriliği ve sinirleri koruduğunu ifade etti.

Omurga sisteminin en hareketli bölgesinin de boyun bölgesi olduğunu vurgulayan Dinç, "Baş ağırlığını taşıyan ve her yöne hareketi destekleyen bu bölge aynı zamanda omuriliğe de korur. Yapılacak yanlış bir hareket ile meydana gelecek olan boyun travması, boyun omurlarından bir veya bir kaçında kırıklara, omurların birbiri üzerinde kaymasına ya da omurilik yaralanmasına yol açabilir" diye konuştu.

Dinç, boyun travması geçirdiği bilinen ya da şüphe edilen kişiler, boyun bölgesi sabit hale getirilerek, mümkün olduğunca kısa sürede tam donanımlı bir sağlık merkezine ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3055 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim