• BIST 14366.23
  • Altın 6672.07
  • Dolar 45.5438
  • Euro 53.0621
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 24 °C

Yenidoğan Ünitesindeki Darp İddiası Davasında Tutukluluk Devam Kararı

Yenidoğan Ünitesindeki Darp İddiası Davasında Tutukluluk Devam Kararı
Hazel Dırık Bağrıyanık hakkında, bir bebeğin bedensel ve zihinsel engelli kalmasına neden olduğu iddiasıyla görülen davada tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yenidoğan Ünitesindeki Olayın Yargı Süreci Sürüyor

Sema ve Abdullah Bozoklar çiftinin, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 26 Mayıs 2021’de dünyaya gelen kızları Deniz Esin Bozoklar’ın yenidoğan ünitesinde darbedildiği iddiasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Kahramanmaraş 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hazel Dırık Bağrıyanık, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Mahkeme hakimi, Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen raporun henüz dosyaya ulaşmadığını belirterek sanığa ek savunması olup olmadığını sordu.

“Çok Pişmanım”

Sanık Hazel Dırık Bağrıyanık savunmasında olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirterek, hastaya bilerek zarar verme amacının olmadığını söyledi.

Bağrıyanık, “Hastaya bile isteye herhangi bir zarar verme amacım olmadı, amacım tedavi yapmaktı. Bir anda gelişen durum için çok pişmanım, bu pişmanlığım ömür boyu devam edecek.” dedi.

Yaklaşık 4,5 aydır kendi çocuğundan ayrı kaldığını ifade eden sanık, ev hapsi ve adli kontrol tedbirleri uygulanarak tutuksuz yargılanmayı talep etti.

Avukatı Tahliye Talebinde Bulundu

Sanığın avukatı Mustafa Çaprak da müvekkilinin tahliyesini isteyerek, dosyadaki deliller ile iddia edilen suç arasında doğrudan illiyet bağı kurulamadığının Adli Tıp Kurumu raporuyla ortaya çıktığını savundu.

Çaprak, olası bir ceza verilmesi durumunda bile müvekkilinin tutuklu kaldığı sürenin infaz açısından yeterli olacağını öne sürdü.

Mahkeme Tutukluluğun Devamına Karar Verdi

Ailenin avukatı Sait Bolat ise sanığın tutukluluk halinin sürdürülmesini talep etti. Cumhuriyet savcısı da mütalaasında tutukluluğun devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesine ve sanık Hazel Dırık Bağrıyanık’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Temmuz tarihine erteledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 95 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim