• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Yumuşak kurban eti için...

Yumuşak kurban eti için...
Lezzet katmak ve yumuşatmak için kullanılan yöntemler değişse de amaç daha lezzetli, sulu ve yumuşak et yemek.

Kurban bayramı nedeniyle kesilen etleri, pratik olarak yumuşatmak için işte bir ipucu

Kurban etinin yumuşamasını bekleyemeyecek kadar sa-bırsızsanız aşağıdaki ‘marine’ tarifini kullanabilirsiniz: 1 kg. et için 1 su bardağı ayçiçek yağı, 2 adet soğan suyu, 3 adet limonun suyu, karabiberi karıştırın. Etleri hazırladığınız karışımda en az 2 saat bekletin ve kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Tuzu et suyunu çektikten sonra ekleyin.

Marine etmek: Limon suyu, sirke, yoğurt, soya sosu, şarap gibi asitik maddelerle, yağlar ve baharatların birleşmesiyle hazırlanan, kırmızı ya da beyaz etlere, sebzelere lezzet katmak için pişirme öncesi hazırlanan soslarda bekletmek suretiyle kullanılan yöntem.

Sıkma köfte
Malzemeler (8 kişilik)
- 1 kg. kıyma
- 3 adet soğan
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 1 demet maydanoz
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı: Soğanı ince kıyın, kıyma, pirinç ve baharatlarla birlikte iyice yoğurun. Elinizle şekil verin ve kıyılmış maydanoza bulayarak tencereye koyun. Üzerine limon suyu ve 1 bardak su koyarak yarım saat pişirin. Narla süsleyerek servis edebilirsiniz.


Tarçınlı kıymalı pilav
Malzemeler (6 kişilik)
2 su bardağı pirinç n 250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan n 125 gr. tereyağ 1 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın 4.5 bardak su
Hazırlanışı: Soğanları küp şeklinde doğrayın, tereyağ ve sıvı yağda şeffaflaşana kadar kavurun. Kıymaları ekleyin ve kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Pirinçleri ilave edin. Suyunu, tuzunu koyarak pilav suyunu çekene kadar pişirin. Tarçın ve karabiber ekleyerek servis edin.


Ekşili Çorba
Malzemeler (6 kişilik)
- 1 kg. kemikli et 2 çorba kaşığı un 1 limonun suyu 5 diş sarımsak
- 2 adet yumurta 9 bardak su
Hazırlanışı: Kemik etlerini 9 bardak suda, etler kemiklerinden ayrılana kadar pişirin. Pişerken üzerinde biriken köpükleri almayı ihmal etmeyin. Sonra etleri kemiklerden sıyırın ve tencereye koyun. Etin suyundan kaşıkla alın, bir kasede unla karıştırın, unlu karışımı tekrar tencereye boşaltın ve boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ayrı bir kasede limon suyu ve yumurtayı çırpın. Sıcak çorbadan kaşıkla alarak terbiyeyi ısıtın ve tencereye terbiyeyi ekleyin, tuz ile karabiber serperek servis edin.

Milliyet/Cadde

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2787 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim