'Baş dönmesi' deyip geçmeyin

Baş dönmesinin iç kulakta veya iç kulak sinirindeki tümöral hastalıkların habercisi olabileceği bildirildi.

Baş dönmesinin birçok nedene bağlı olabileceği gibi, ağırlıklı olarak iç kulaktaki rahatsızlıkların habercisi olduğunu belirten Doruk Sağlık Grubu doktorlarından Muhammet Özlü, baş ağrılarının ve baş dönmelerinin önemsiz görülmemesi uyarısında bulundu.

Baş dönmesinin her hastada farklı görülebileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Muhammet Özlü, baş dönmesi en çok iç kulaktaki denge kristallerinin yer değiştirmesi ve iç kulaktaki sıvıların basınç artışlarından kaynaklandığını anlattı. Özlü, iç kulak sıvı basınç değişmelerine bağlı baş dönmelerinde genellikle anlama ve yüksek seslerden rahatsız olma durumu meydana geldiğini kaydetti.

Dr. Özlü, bunların dışında baş dönmesine iç kulak tümörleri, üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı kulak tutulumu akut ve kronik orta kulak iltihabının iç kulağa yayılımının neden olabileceğini söyledi.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Baş dönmesinin bir hastalık olmadığını belirten Dr. Özlü başka hastalıkların belirtisi olabileceği için zamanında ve gerekli müdahalenin yapılması gerektiğini kaydetti. Tümörlere bağlı baş dönmesinin tek tedavisinin ameliyat olduğunu ifade eden Özlü bu nedenle erken teşhis için doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI