Bitkisel ilaç çılgınlığına kapılmayın!

Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hastalıklardan korunmak için kulaktan dolma bilgilere itibar etmemek gerekiyor. Bursa Eczacılar Kooperatif Yönetim Kurulu üyesi Yeşim Baş; ...

Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hastalıklardan korunmak için kulaktan dolma bilgilere itibar etmemek gerekiyor. Bursa Eczacılar Kooperatif Yönetim Kurulu üyesi Yeşim Baş; özellikle bitkisel ilaç çılgınlığı konusunda toplumu uyarıyor: "Toplumumuzda son dönemde doğal oldukları, kimyasal madde içermedikleri düşünülerek bitkisel ürünlere yönelme eğilimi arttı. Ancak şunu unutmayalım ki, bitkiler birçok maddeyi bir arada içeriyor. O yüzden sanıldıkları kadar masum değiller. Günümüzün modası olan bitkisel ürün kullanma çılgınlığına kapılıp her duyduğunuzu doğru sanmayın. Kaynağı belirsiz ürünleri, ilaç niyetine kullanmayın. Bu tür ürünlerden fayda görmek için doktor ve eczacılara danışın." Baş; bitkisel çaylarla ilgili de şunları söylüyor: "Sıcak içeceklerle vücudun su ihtiyacını karşılamak, bunu da bitkisel çaylarla şifalı hale dönüştürmek mümkün. Ama her bitki, her derde deva olmayacağı veya bazı durumlarda zarar da verebileceği için eczacılara danışmak gerekiyor."

GRİP AŞISI YAPTIRIN
Öte yandan Yeşim Baş; kalp-damar ve solunum rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve enfeksiyona açık yerlerde çalışanların, soğuk algınlığından korunmaları için mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğini sözlerine ekliyor.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI