Gelir durumu arttıkça obezite de artıyor

7 Haziran-31 Temmuz tarihlerinde 81 ilde yapılan 2010 Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’nın İstanbul sonuçları İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin’in ...

7 Haziran-31 Temmuz tarihlerinde 81 ilde yapılan 2010 Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’nın İstanbul sonuçları İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin’in katıldığı toplantıda açıklandı. Ayrıntılı sonuçları daha sonra tüm Türkiye’de aynı anda açıklanacak olan araştırma hakkında konuşan Dokucu, çalışmanın 81 ilde eşzamanlı yapıldığını belirtti. Bunun beş senede bir yapılan bilimsel bir araştırma olduğunu söyleyen Dokucu, amaçlarının yanlış beslenmeden kaynaklanan olumsuz etkileri azaltmak ya da ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

İstanbul’da Devlet Planlama Teşkilatı eşgüdümünde ve dokuzar kişilik beş ekiple yapılan araştırmanın 2 bin 40 hanede gerçekleştirilmesi öngörülürken 1148 hanede kalındığını belirten Dokucu, örneklerin yüzde 56’sına ulaştıklarını, başarılı bir çalışma yaptıklarını anlattı.

Kadınlarda yüzde 40, erkeklerde yüzde 22
Obezitenin Türkiye’de ciddi bir sorun haline geldiğini ve kadınlarda yüzde 40’a, erkeklerde yüzde 22’ye ulaştığını anlatan Dokucu, Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili eylem planı belirlediğini açıkladı. Dokucu, “Halkın gelir durumu arttıkça obezite de artıyor. Zenginleşmenin bir işareti de obezite. Gelir arttıkça farklı gıdalara yönelebiliyorlar, bunların da enerjisi yüksek olunca obezite oluşuyor. Amerika, buna en iyi örnek” dedi. Törenin sonunda araştırmayı yapan İstanbul Sağlık Müdürlüğü ekiplerine takdirname verildi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI