Kadırga’lı gençler ilaç üretecek

İlaç sa­na­yi­nin ara ela­man ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­mak üze­re Ka­dır­ga Tek­nik ve En­düs­tri Mes­lek Li­se­si­’n­de baş­la­tı­lan Kim­ya Pro­ses Da­lı Tek­nik Öğ­re­tim Prog­ra­mı öğ­ren­ci­le­ri­nin eği­ti­min­de kul­la­na­ca­ğı İlaç Üre­tim Tek­nis

Yak­la­şık 600 bin eu­ro­ya mal olan İlaç Üre­tim Tek­nis­yen­li­ği Eği­tim La­bo­ra­tu­arı’­nın hiz­me­te açıl­ma­sı ne­de­niy­le Ka­dır­ga Tek­nik ve En­düs­tri Mes­lek Li­se­si bah­çe­sin­de bir tö­ren dü­zen­le­di.

IS­PE Sağ­lık Bi­lim­le­ri Der­ne­ği Baş­ka­nı Prof. Dr. Ah­met Oğul Ara­man ve Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı Mes­le­ki ve Tek­nik Eği­tim Ge­nel Mü­dü­rü Hü­se­yin Acır, Tür­ki­ye İlaç Sa­na­yi Der­ne­ği Baş­ka­nı Cen­giz Ce­la­yir, Okul Mü­dü­rü Bi­lal Bu­lut, Tür­ki­ye İş­ve­ren­ler Sen­di­ka­sı Kon­fe­de­ras­yo­nu Onur­sal Baş­ka­nı Re­fik Bay­dur, pro­je­ye des­tek ve­ren fir­ma­la­rın tem­sil­ci­le­ri, öğ­ret­men­ler ve öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı. Okul Mü­dü­rü Bi­lal Bu­lu­t’­un açış ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dın­dan kür­sü­ye ge­len IS­PE Sağ­lık Bi­lim­le­ri Der­ne­ği Baş­ka­nı Prof. Dr. Ah­met Oğul Ara­man, ilaç sa­na­yi­in en bü­yük so­run­la­rın­dan bi­ri­nin ka­li­fi­ye tek­nik ela­man ek­sik­li­ği ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, IS­PE Sağ­lık Bi­lim­le­ri Der­ne­ği­’nin bu ek­sik­li­ği gi­der­mek üze­re pro­je­yi ha­zır­la­dı­ğı­nı ve Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı Er­kek Tek­nik Öğ­re­tim Ge­nel Mü­dür­lü­ğü ile bir­lik­te pro­je­yi ha­ya­ta ge­çir­di­ği­ni söy­le­di. Prof. Dr. Ara­man, pro­je­nin Tür­ki­ye­’de var ol­ma­yan ilaç üre­tim tek­nis­yen­li­ği eği­ti­mi­ni Ka­dır­ga Tek­nik ve En­düs­tri Mes­lek Li­se­si­’n­de pi­lot ola­rak uy­gu­la­ma­ya ko­nul­du­ğu­nu be­lir­te­rek, “İ­laç Üre­tim Tek­nis­yen­li­ği Eği­tim La­bo­ra­tu­arı Tür­ki­ye­’de mes­lek eği­ti­min­de bir ilk­tir. Öğ­ren­ci­ler ör­nek ver­mek ge­re­kir­se bir tab­le­tin tüm üre­tim aşa­ma­la­rı­nı uy­gu­la­ma­lı ola­rak ya­pa­bil­mek­te ve ana­liz­ler ya­pa­bil­mek­te­dir” dedi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI