Kansere mi yakalandı?

Dr. Mehmet Öz: "Sarsıldım ama yenebilirim" ABD’de büyük bir üne sahip olan sağlıklı yaşam gurusu Türk doktor Mehmet Öz’ün kolon kanseri riski olduğu ortaya çıktı.

ABD’de büyük bir üne sahip olan sağlıklı yaşam gurusu Türk doktor Mehmet Öz’ün kolon kanseri riski olduğu ortaya çıktı. Televizyondaki şovunda sürekli sağlıklı yaşamla ilgili bilgiler veren 50 yaşındaki Doktor Öz’ün yaşgününde check-up yaptırdığı ve bağırsağında bir kitleye rastlandığı bildirildi.

‘NEDEN BANA OLDU’

Haberi duyuran People Dergisi, Öz’ün büyük bir olasılıkla kanser olduğunu ancak kesin teşhisin yapılacak detaylı tetkikler neticesinde konulacağını açıkladı.

People Dergisi’ne konuşan Dr. Mehmet Öz, “Hastalığım benim için sarsıcı oldu. Her şeyi doğru yaptım. Ailemde kanser geçmişi yok. Ama yine de risk altındayım. Bu insanın asabını bozan bir şey. Neden bana oldu gibi sorular sormanıza neden oluyor. Ancak birçok insan gibi bu hastalığın üstesinden gelebilirim” dedi.

Kansere dönüşebilecek dokunun tamamen ortadan kaldırılıp kaldırılmayacağı, ya da bir büyüme olup olmadığını kontrol etmek için Dr. Öz’e 3 ay içinde yeni bir test yapılacak.

Sağlıklı yaşamla ilgili çok sayıda kitap yazan Doktor Öz, dünyanın en etkili kadınlarından kabul edilen ünlü talk-showcu Oprah Winfrey ile TV’de sağlık programı yapmıştı. Dr. Öz, 5 yıl süren Oprah Winfrey’in TV şovundan ayrılıp, kendi adını taşıyan “The Doctor Oz Show” adlı programı sunmaya başlamıştı.

GAZETE HABERTURK

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI