Muayeneye tekrar giden 5 lira fark ödeyecek

Ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payında yapılan değişikliğe göre, aynı branşta 10 gün içinde farklı hizmet sunucusuna gidenler 5 lira ...

Ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payında yapılan değişikliğe göre, aynı branşta 10 gün içinde farklı hizmet sunucusuna gidenler 5 lira fazla katılım payı ödeyecek

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nin “Ayakta Tedavide Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı” başlıklı maddesinde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, birinci basamak sağlık kuruluşları muayeneleri, kurum tarafından belirlenen kronik hastalıklar ve acil haller hariç olmak üzere, 10 gün içinde aynı branşta farklı sağlık hizmet sunucusuna yapılan başvurularda ayakta tedavi için hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı tutarları 5 lira artırılarak tahsil edilecek.

Artırılan 5 liralık tutar, kurumdan gelir ve aylık alanlarla bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gelir ve aylıklarından, diğer kişiler için ise eczanelere müracaat aşamasında eczanelerce kişilerden alınacak.

 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI