Penis kalınlaştırma ameliyatları sandığınız gibi değil

"Yelkenliyi götüren yelkenin büyüklüğü değil rüzgarın şiddetidir." Son dönemde uygulanan penis kalınlaştırma ameliyatlarına Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zira Şaylan'dan sert tepki geldi.

Son dönemde uygulanan penis kalınlaştırma ameliyatlarına Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zira Şaylan'dan sert tepki geldi. Bu yöntemin pek çok cerrah tarafından terk edildiğini ifade eden Op. Dr. Şaylan, "Gerek kendi hastalarımda gözlemlediğim yan etkiler ve gerekse İngiltere ve Fransa’da hastalarda meydana gelen penis dokusunda oluşan kireçlenmeler ve sertlikler, peniste şekil bozuklukları, iltihaplanmalar ve hatta penisin kökünden kaybı ile sonuçlanan komplikasyonlar nedeni ile bu şekilde penis kalınlaştırılması artık benim gibi bir çok cerrah tarafından terk edilmiş bir yöntemdir" dedi.

İNGİLTERE'DE DAVALAR DEVAM EDİYOR
Bu tür ameliyatlar yapıldıktan sonra altı hafta cinsel temasta bulunulmaması gerektiğini ifade eden Op. Dr. Şaylan, "Penise enjekte edilen yağın ortalama ömrü 20-24 hafta. Altı hafta içince cinsel temasta bulunulursa sıkılan yağ hayalara kayar ve oradan çıkarılması imkansızlaşır. Cinsel organlarımızın bulunduğu bölge hijyen olarak fazla temiz olmadığından bu tür penis kalınlaştırılmalarında iltihaplanmalar oldukça sık görülür. Enjekte edilen yağlar %25 oranında kireçlenir ve sertleşir. Bunun sonucu cinsel temas ağrılı olabilir" şeklinde konuştu.

BÜYÜK PENİS İSTENMİYOR
Erkeklerde organları ne kadar büyük olursa olsun kadın o kadar çok tatmin olur gibi hatalı bir görüşün bulunduğunu kaydeden Op. Dr. Şaylan sözlerine şöyle devam etti: "Amerika’da yapılan anketlerde kadınların büyük cinsel organları ağrılı ve itici buldukları (Hite raporunda) anlaşılmıştır. Penisinden memnun olamayan erkeklerin problemlerinin %80’i cinsel organlarında değil kafalarındadır. Ameliyattan genellikle memnun kalmazlar. Fransızların dediği gibi “Yelkenliyi götüren yelkenin büyüklüğü değil rüzgarın şiddetidir."

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI