Sözleşmeli sağlık personeli yargıya gidiyor

Türk Sağlık-Sen, kadroya geçmeyen sözleşmeli sağlık personelinin ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin oluşturduğu bölgelere tayin edilmesini öngören ...

Türk Sağlık-Sen, kadroya geçmeyen sözleşmeli sağlık personelinin ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin oluşturduğu bölgelere tayin edilmesini öngören düzenlemenin iptali için dava açtı.


Türk Sağlık-Sen, kadroya geçmeyen sözleşmeli sağlık personelinin ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin oluşturduğu bölgelere tayin edilmesini öngören düzenlemenin iptali için dava açtı. Türk Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada, 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli personelden; 1, 2, 3 ve 4’üncü hizmet bölgelerinde çalışanların pozisyonlarının iptal edilerek 5 ve 6’ncı hizmet bölgelerine aktarılmasını, bu bölgelerde çalışan sözleşmeli personelin hizmet sözleşmelerinin yenilenmemesini öngören genelge hükmünün iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a dava açıldığı bildirildi. Dava dilekçesinde, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün “Sözleşme Yenileme İşlemleri” başlıklı genelgesinin kazanılmış hakları geri aldığı ileri sürüldü.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI