• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Ağrı kesici değil risk alıyoruz!

Ağrı kesici değil risk alıyoruz!
Anestezi ve Reanimasyon Uzm. Dr. İlker Solmaz; “Devamlı kullanılan ağrı kesiciler; iç organlara hasar vermeye başlayarak zamanla başka hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur"

AĞRI KESİCİ DEĞİL, RİSK ALIYORUZ! 

Günümüzde çoğu kişinin yanından eksik etmediği ağır kesicilerin sadece vücudun tepkisel sesini kısmaya yaradığını ve sürekli kullanıldığında bağımlılığa dönüşerek faydadan çok zarar verdiğini söyleyen Anestezi ve Reanimasyon Uzm. Dr. İlker Solmaz; “Devamlı kullanılan ağrı kesiciler; iç organlara hasar vermeye başlayarak zamanla başka hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Ağrıdan kurtulmanın tek yolu, ağrıya neden olan hasarlı bölgenin tedavi edilmesidir” diyerek Türkiye de son yıllarda başarıyla uygulanan doğal bir ağrı tedavisi yöntemi olan proloterapi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Stresli iş ve yaşam koşulları, egzersizden uzak kalmak başta kas ve iskelet sistemi kaynaklı; baş, boyun, bel ağrısı olmak üzere birçok ağrılı hastalığı da beraberinde getiriyor. Ağrılı Hastalıklar konusunda uzmanlaşan Dr. İlker Solmaz, bu ağrılardan kurtulmak için sıkça başvurulan ağrı kesicilerin geçici çözümler olduğunu ve zaman içinde başka hastalıkların ortaya çıkmasına da sebep olabileceği konusunda uyarılarda bulunarak,  geçmeyen ağrılarından dolayı ağrı kesiciyi hayatının vazgeçilmezi haline getirmiş hastalara seslenerek, son yıllarda dünyada bir çok uzman hekim tarafından uygulanan ve yüzde yüze yakın iyileşme imkanı sunan doğal ağrı tedavisi yönetimi Proloterapi hakkında bilgiler verdi.

Ağrıdan Tek Kurtuluş Hasarlı Bölgenin Tedavisidir

Ağrı kesiciler ile geçici olarak dindirilmeye çalışılan kronik ağrılardan kurtulmak için, Proloterapinin son yıllarda uygulanan en etkili ve doğal, ağrı tedavisi yönetimi olduğunu söyleyen Uzm. Dr. İlker Solmaz, “Proloterapi yöntemiyle; ağrının kaynağı olan bölgeye şekerli sudan oluşan özel bir solüsyonun enjekte edilmesiyle hasarlı bölgede tamir edici hücrelerin çoğaltılması ve dokuların canlandırılması sağlanır. Bu yöntemle hasta, 2-3 seans sonra ilaç ya da ameliyata gerek kalmadan kronik ağrılarına neden olan hasarlı bölgenin kalıcı olarak tedavi edilmesi ile ağrılarından kurtulur ”dedi.

Ağrı Kesiciler Sadece Vücudun Tepkisel Sesini Kısar

Ağrı hissini ortadan kaldırmak için içilen ağrı kesicilerin bilinçsiz kullanılmasının beklenmedik hastalıklara yol açabileceğini dikkat çeken Uzm. Dr. İlker Solmaz; “Ağrı kesiciler, yalnızca vücudumuzun tepkisel sesini kısar, sürekli kullanıldığında ise vücut ağrı kesicilere alışır ve zamanla iç organlara zarar vermeye başlayarak karaciğer yetmezliğinden mide kanamasına, kansızlıktan bağırsak şikâyetlerine kadar birçok hastalığa neden olur” şeklinde konuştu.

Hekim Seçerken Dikkatli Olun

Doğal bir ağrı tedavisi yöntemi olan proloterapinin hiçbir yan etkisinin olmadığının altını çizen Dr. İlker Solmaz, bu yöntemi uygulayan hekimlerin eklem ve bağ dokularına hâkim olması gerektiğine dikkat çekti. Solmaz, “Hekim seçilirken çok dikkat edilmeli. Tecrübesiz ellerde yapılan tedaviler birçok komplikasyona neden olabiliyor. Bu yüzden Proloterapi yöntemi kesinlikle tecrübeli ve eğitimli ellerde,  doğru ortamlarda uygulanmalıdır” uyarısında bulundu.
 

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. İlker Solmaz Hakkında: 16.10.1972 tarihinde Osmaniye'de doğdu.  Mersin Gazi Lisesi'ni bitirdikten sonra 1990 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne başladı. 1996- 2006 yılları arasında Deniz Kuvvetleri'nin çeşitli birimlerinde pratisyen hekim olarak görev aldı. 

2006 - 2010 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi / Ankara'da Anesteziyoloji ve Reanimasyon ihtisasımı yaptı. 2010 - 2011 yılları arasında GATA ALGOLOJİ (AĞRI) polikliniğinde uzman Doktor olarak çalıştı. Uzmanlığına 2011 Ağustos ayında, Çanakkale Asker Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon bölümünde Anestezi uzmanı olarak devam etti. Dr. İlker Solmaz, ilgisi olan ağrı tedavilerine devam edebilmek ve daha çok hastaya ulaşabilmek için 2011 Ekim ayında Türkiye'de ilk defa TÜRKİYE PROLOTERAPİ VE AĞRI POLİKLİNİĞİNİ kurdu.

2006 yılında anestezi ihtisası ile başlayan ağrı tedavilerine olan ilgisi günümüze kadar devam eden Uzm. Dr. İlker Solmaz, PROLOTERAPİ adı verilen ve bugün dünyadaki en etkili ağrı tedavisi yöntemlerinden birisi olan bu yöntemle halen özel olarak ilgilenmek ve bu konuda araştırmalar yapmaktadır.

Uzman Doktor İlker Solmaz’ın hedefi; bu tedavi yöntemi ile ağrı tedavisine başka bir bakış açısı kazandırma ve Türkiye'de ilk defa Proloterapi tedavisini uygulayan hekim olarak gelecek yıllarda teorik ve pratik eğitimlerin yoğun olduğu bir eğitim programıyla Proloterapi yöntemini Türk hekimlerine öğretmektir.

Çözülemeyen, Sonuç Alınamayan AĞRI TEDAVİLERİNİ Uzman Doktor İlker Solmaz’a danışabilir bu konularda kendisinden bilgi ve yardım alabilirsiniz. Dr. İlker Solmaz hep şu görüşü savunduğunu vurgulamaktadır;  “İĞNE NEŞTERDEN ÇOK KESKİN OLUP EN SON ÇARE NEŞTERDİR”.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 22031 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim