• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 22 °C

Beyin Tümörü Tedavisinde Çığır Açacak Yenilik: Ameliyatsız Yok Ediyor

Beyin Tümörü Tedavisinde Çığır Açacak Yenilik: Ameliyatsız Yok Ediyor
İzmir'de Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı.

Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir'n beyin tümörlerine karşı geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında yankı uyandırdı. Op. Dr. Özdemir’in, ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyi kullanarak geliştirdiği cihaz, özellikle tedavi bekleyen hastaları umutlandırdı. Öte yandan Tuğberk Özdemir'in, "Yüksek Yoğunluklu Ultrasonun Beyin Tümörüne Etkileri" konulu araştırması, tıp dünyasının prestijli dergisi European Review for Medical and Pharmacological Sciences da da yayınlandı.

Ameliyatsız, 1 mm hata payıyla tümör hücrelerini yok ediyor
Op. Dr. Özdemir, araştırmasıyla ilgili “Bu araştırma; ultrason dalgalarının özel bir açı ve dalga boyuyla MR cihazı altında uygulandığında, 1 mm hata payıyla tümör hücrelerini yok edebildiğini ortaya koydu. Beyin tümörü olan hastadan ameliyatla alınan bir tümöre, laboratuvar ortamında geliştirdiğimiz bu cihazla ultrason dalgalarını uyguladık. Sonrasında yaptığımız moleküler incelemelerde tümörün yok olduğu gördük” dedi.

Ameliyatı riskli veya imkansız olan hastalar için hayati bir gelişme
Op. Dr. Tuğberk Özdemir’in ultrason dalgalarını kullanarak beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırma kapsamında geliştirdiği cihazın, gerekli süreçler tamamlandığında klinik çalışmalar aşamasına geçeceği vurgulandı.

Hayata geçirildiğinde, beyin tümörlerinin ameliyat gerektirmeden tedavi edilebilmesini sağlayacak olan bu yöntemin bir devrim olabileceği konuşuluyor. Op. Dr. Özdemir, bu yöntemin avantajlarıyla ilgili “Ultrason dalgaları ile tümör hücrelerini seçici bir şekilde hedef almak ve yok etmek, tedavi sürecini önemli ölçüde basitleştirebilir. Bu yaklaşım, özellikle ameliyatı riskli veya imkansız olan hastalar için umut vaat ediyor” dedi.

“Atatürk’ün hekimlere duyduğu güven bana ışık oluyor”
Beyin pili olarak bilinen derin beyin sitümilasyonu tedavisi üzerine de başarılı çalışmalar yürüten Op. Dr. Tuğberk Özdemir, araştırmanın yayınlanmasının ardından olumlu tepkiler aldığını belirterek şunları söyledi: “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyerek bizlere olan güvenini ifade etmiş. Atatürk'ün bizlere olan güveni, her birimizin üzerinde taşıması gereken bir mirastır. Bu miras, hekimlik mesleğine olan sevgimi daha da derinleştiren, bilimsel araştırmalara ve klinik uygulamalara olan tutkumu artıran bir ışık oldu.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1340 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim