• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

"D Vitamini" Deyip Geçmeyin

"D Vitamini" Deyip Geçmeyin
"Güneş Hormonu" olarak da adlandırılan D vitaminin faydaları saymakla bitmiyor.

Bağışıklık kazanmak için D vitamini şart. Kemik gelişimine etkisi olduğu bilinen D vitaminin yapılan son araştırmalarla birlikte kalp ve kanser hastalıklarına da iyi geldiği kanıtlandı.

D vitamini ayrıca şişmanlığa ve yaşlanmaya karşı da önemli bir silah. D vitamini diğer bir adıyla "güneş hormonu", kemik gelişimine iyi geliyor. Kalp ve damar sisteminin düzgün çalışmasına yardım ediyor. Ayrıca hipertansiyonu da önleyici etkisi var.

Ancak böylesine yaşamsal fonksiyonlara sahip bu vitamin insanlar tarafından yeterince alınamıyor.

D Vitamini Yetmezliği Artıyor
Antalya’da düzenlenen 32. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi’nde katılımcılar D vitami yetmezliğinin dünyada arttığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Tümay Sözen artış gösteren D vitaminin yetersizliği hakkında, "Vitamin D yağ dokusunda eriyen bir besin. Şişmanlarda yağ dokusu daha derin olduğu için kana geçen vitamin D’nin bu depolarda kanda arınıp yerleşiyor. Kandaki düzeyi azdırıyor" diye konuştu.

D Vitamini Zengini Besinler
Vitamin D eksikliğinin giderilmesi için uzman önerileri altın değerinde. Buna göre vücudun yüzde 20’sinin 15 dakika kadar güneş alması gerekiyor. Yağlı balıklar ve yumurta sarısı D vitanimi zengini besinler arasında...

D vitamininin ayrıca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmede hayati rolü var.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3336 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim