• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 17 °C

Doç. Dr. Algın, "Epilepsi Hastalarına Karşı Ön Yargılarımızdan Kurtularak, Destek Olalım"

Doç. Dr. Algın, "Epilepsi Hastalarına Karşı Ön Yargılarımızdan Kurtularak, Destek Olalım"
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Demet İlhan Algın, toplumdaki kırılamayan ön yargılara karşı epilepsi hastalarının yanında olduklarını belirtti.

"Dünya Epilepsi Günü" dolayısı ile bir açıklama yapan Algın, nörolojik bir rahatsızlık olan epilepsi hakkında toplumdaki ön yargıların tamamen ortadan kalmasına yönelik, Türk Epilepsi ve Savaş Derneği'nin (TESD) faaliyetlerini sürdürdüğünü ve Türkiye'de de çeşitli etkinlikler düzenlediğini anlattı. Her yıl TESD tarafından yapılan epilepsi farkındalık kampanyalarına epilepsi ile uğraşan hekimler, psikolog ve diğer yardımcı personelin destek verdiğini belirten Doç. Dr. Demet İlhan Algın, "Epilepsi konusunda eğitilmiş kişi sayısı ne kadar artarsa, bu hastalara karşı ön yargılarımız azalacak ve acil müdahale sırasında yapılan yanlışlara rastlanmayacaktır. Dünyanın bilinen en eski tıbbi rahatsızlıklarından biri olan epilepsi, en yaygın dördüncü nörolojik bozukluktur ve bu durum beyindeki elektriksel aktivitenin kısa süreliğine durmasına neden olarak tekrarlayan nöbetlere yol açmaktadır. Dünyada epilepsi prevalansı yaklaşık yüzde 1 olarak öngörülmektedir. Bu tahmine göre Türkiye'de 700 bin kişide epilepsi mevcuttur. Dünyada 65 milyon insan epilepsi ile yaşıyor olsa da, toplumda epilepsiye ilişkin korku ve bilgi eksikleri devam etmekte ve birçok insan bu konuda damgalandıkları için epilepsi hastası olduğunu söyleyememektedir. Bu da gölgede yaşanan hayatlara, bireysel risklerin anlaşılmamasına, işyerlerinde ve toplumda ayrımcılığa ve yeni tedavi araştırmalarında eksikliğe yol açmaktadır. Epilepsi ile yaşayan bireyler için, toplumsal yanlış algılar ve ayrımcılık ile uğraşmak nöbetlerin kendisinden daha zor olabilir. Epilepsi hastaları, evlenebilir, çocuk sahibi olabilir, eğitimlerine devam edebilir ve çalışabilirler. Kişilerin düzenli olarak hekimleri tarafından bilgilendirilmesi, sosyal destek, evlilik ve çocuk sağlığı konusunda danışmanlık alması son derece önem taşımaktadır. Hepimiz, Türk Epilepsi ile Savaş Derneğinin ülkemizde ön yargıların yıkılması, epilepsinin toplumda doğru olarak bilinmesi için yürütmekte olan "Epilepsi İçin Bak" kampanyasına destek olabiliriz. ESOGÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı olarak, toplumdaki kırılamayan ön yargılara karşı epilepsi hastalarımızın yanındayız." diye kaydetti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 647 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim