• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 25 °C

Dünyanın Kullandığı O Tedavi Yöntemi

Dünyanın Kullandığı O Tedavi Yöntemi
Fitoterapi, özellikle son dönemlerde vatandaşların kullanmaya başladığı uygulamalar arasında yer alıyor.

Fitoterapi, özellikle son dönemlerde vatandaşların kullanmaya başladığı uygulamalar arasında yer alıyor. Türkiye'de de bu tedavi yöntemine sıklıkla başvurulduğunu ve 12 bine yakın tıbbi aromatik bitki çeşitliliğinin olduğunu söyleyen Dr. Belkıs Yaşa, "Özellikle toplumda çok görülen kronik hastalıklar, diyabet, kalp hastalığı ve kronik yorgunluk sendromu gibi bazı hastalıkların görülme sıklığı, fitoterapi arayışlarını artırmaktadır" dedi.

Kocaeli'de düzenlenen 12. Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi'ne katılan fitoterapi alanı hekimi Dr. Belkıs Yaşa,

"Geçmişten Günümüze Fitoterapi" konulu sunum gerçekleştirdi. Fitoterapinin insan hayatındaki yerini ve kullanma amacını anlatan Dr. Yaşa, Türkiye'nin aromatik bitki çeşitliliğindeki zenginliğinden bahsederek, faydalı bitki gibi zehirli bitkilerinde olduğunun altını çizdi.

"Bilimsel kayıtlara göre hekim bitkisel reçeteyi hazırlar"

Fitoterapinin kullanım amacını anlatan Belkıs Yaşa, "Fitoterapi, tıbbi aromatik bitkilerin sağlık amacıyla hastalıkların iyileştirilmesinde veya tedavisinde yardımcı olarak kullanılır. Veyahut bazı risk faktörlerin hastalıklara dönüşme sürecinde bireylere kendi kişisel özelliklerine uygun şekilde bireysel faktörler göz önünde tutularak kullanılmasıdır. Tıbbi aromatik bitkilerin kökleri, meyveleri, yaprakları, çiçekleri, farklı parçacıkları hastalıklarda kullanılabilir ama bunları yaparken bilimsel kayıtlara göre hekim bitkisel reçeteyi hazırlar" diye konuştu.

"Bazı bitkileri asla kullanmayacağımız kişiler vardır"

Tıbbi aromatik bitkiler anlamında Türkiye'nin zengin kaynaklara sahip olduğunun altını çizen Belkıs Yaşa, "Anadolu medeniyeti fitoterapi tarihi açısından da çok zengin. Ülkemizde 12 bine yakın tıbbi aromatik bitki çeşitliliği var. Bu bitki çeşitliliğinin yaklaşık 3/1 de endemik bitkiler olarak geçmektedir. Biz tıbbi aromatik bitkileri integratif tıp modeliyle hastalarımıza uygun ölçülerde veriyoruz. Her bitki her hastalıkta kullanılmaz. Bazı bitkileri asla kullanmayacağımız kişiler vardır. Bunların içerisinde özellikle küçük yaş grubu, gebe, emzirme dönemindeki kadınlar kesinlikle dikkat etmesi gereken kişilerdir. Kesinlikle kullanılmaması gereken zehirli bitkilerde vardır. Bu gibi prosedürler çok dikkat edilmesi gereken konulardır" şeklinde konuştu.

"Dünya popülasyonunun zaten yüzde 75 ile 80 kısmı fitoterapi ile tedavi görmeye devam ediyor"

İnsanların artık tıbbi aromatik bitki tedavisine yöneldiğini söyleyen Yaşa, "Dünyada tıbbi aromatik bitkilere yönelim arttı ama dünya popülasyonunun zaten yüzde 75 ile 80 kısmı fitoterapi ile tedavi görmeye devam ediyor. Özellikle Afrika ülkelerinde, Uzak Doğu'da bu uygulamalar zaten bulunmaktadır. Bu uygulamaların Batı'da da gündeme gelmesinin sebebi tedavilere ek arayışlar olmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle toplumda çok görülen kronik hastalıklar, diyabet, kalp hastalığı, kronik yorgunluk sendromu gibi bazı hastalıkların görülme sıklığına paralel şekilde fitoterapi arayışları artmaktadır" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim