• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Erzurum’da Gebe Misafirhanesi İlgi Odağı

Erzurum’da Gebe Misafirhanesi İlgi Odağı
Erzurum Şehir Hastanesi'nde bulunan "Gebe Misafirhanesi Uygulaması", kadınlara gebelikten doğuma kadar hizmet veriyor.

Erzurum Şehir Hastanesi'nde bulunan "Gebe Misafirhanesi Uygulaması", kadınlara gebelikten doğuma kadar hizmet veriyor.

Dr. Aybüke Gözde Gültekin Uçar, çocukların hayata daha sağlıklı bir başlangıç yapabilmeleri için annelerinden başlayarak bebeklerin sağlığını yakından takip ettiklerini ifade ederek, Bu nedenle kadınlara üreme sağlığı danışmanlığı, gebelere sağlık muayeneleri ve taramalar (kilo-tansiyon takibi, gebelik diyabeti taraması, uygun görülen laboratuvar testleri gibi), vitamin desteği (folik asit, demir, D vitamini desteği vb.), sağlık önerileri ve bağışıklama gibi çeşitli sağlık hizmetlerini sunuyoruz. Tüm bu kıymetli sağlık imkanları aile hekimliği birimlerimiz tarafından verilmektedir. 2008 yılından itibaren Bakanlığımız tarafından yürütülen "Gebe Misafirhanesi Uygulaması" da anne ve bebek sağlığına katkı sunan hatırı sayılır projelerden bir tanesidir. Gebe Misafirhanesi Uygulaması ile bizim coğrafyamızda da sık görülen iklim ve yol şartları sebebiyle ulaşımı zor yerlerde yaşayan veya sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişimde problem yaşayabilecek gebeler, doğum öncesi aile hekimince tespit edilmekte ve gebe misafirhanesi hakkında bilgi verilerek kurumumuza davet edilmektedir. Bu gebelerimizden daveti kabul edenler, tahmini doğum tarihine yaklaşık 10 gün kala ambulans veya diğer nakil araçlarıyla sağlık personeli eşliğinde evlerinden alınmakta ve gebe misafirhanesine getirilmektedir." dedi.

"İklim şartları düşünüldüğünde büyük önem taşıyor"

Doğuma kadar misafirhanede konaklayan gebelerin burada kaldıkları süre boyunca çeşitli eğitimler verildiğini hatırlatan Dr. Aybüke Gözde Gültekin Uçar, "Gebelik öncesi bakım, doğum anında yapılması gerekenler, doğum sonrası karşılaşılabilecek sorunlar, bebek bakımı, bebeğin yıkanması, emzirme ve bebek beslenmesi gibi ihtiyaç duydukları tüm konularda yetkin personel aracılığıyla eğitimler verilmektedir. Gebelerin düzenli olarak sağlık değerlendirmesi yapılıp doğum eylemi başladığı anda hastanede doğum yapması sağlanmaktadır. Böylece süreç boyunca anne ve bebek ile ilgili oluşabilecek çeşitli sağlık sorunlarının önüne geçilebilmektedir. Ücretsiz olan bu uygulama ilimizin geniş coğrafyası ve iklim şartları düşünüldüğünde büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda bugüne kadar 3 bin 554 gebemizi misafir ettiğimizi ve ülke genelinde en yüksek misafir gebesi olan iller arasında yer aldığımızı sizlerle paylaşmaktan gurur duyarız." şeklinde konuştu.

"Odalarda yalnızca kadın refakatçileriyle birlikte kalınabiliniyor"

Ekim 2023 yılı itibariyle Erzurum Şehir Hastanesi B blok 8. kata taşınan misafirhanede 9 oda 18 yatak var olduğu ifade eden Dr. Aybüke Gözde Gültekin Uçar, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Halk Sağlığı Bülteni"ndeki ifadelerini şöyle sürdürdü, "Her odanın içerisinde kendisine ait bir banyo ve tuvalet bulunmaktadır. Her öğünde ücretsiz yemek sunulmakta ve gebelerimizin kaldıkları süre boyunca kullanabilecekleri mutfak, çamaşırhane hizmetleri de bulunmaktadır. Tüm çalışanlarımızın kadın olduğu misafirhanemize gelen anne adaylarımız kendilerine ayrılan özel odalarımızda yalnızca kadın refakatçileriyle birlikte kalabilmektedir. Misafirhanemizde doğum konusunda tecrübeli sağlık çalışanlarımız 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. Gebe misafirhanesi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Aile Hekiminizden ve İlçe Sağlık Müdürlüğü/Toplum Sağlığı Merkezinden alabilirsiniz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim