• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nden Bir İlk Daha

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nden Bir İlk Daha
Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tüm aşamaları kapalı laparoskopik teknikle tamamlanan yemek borusu kanseri (özofagus) ameliyatı yapıldı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tüm aşamaları kapalı laparoskopik teknikle tamamlanan yemek borusu kanseri (özofagus) ameliyatı yapıldı.

Hastaneye yutma güçlüğü, yemek yerken takılma hissi, kilo kaybı şikayeti ile başvuran hastanın yemek borusunda tıkayıcı bir kitle tespit edildi. Hasta, tüm aşamaları kapalı olarak yapılan başarılı bir ameliyatla tedavi edildi.

Ameliyat öncesi onkolojik ilaç ve ışın tedavisi planı yapılan hasta neoadjuvan kemo-radyoterapi tedavisi sonrası ameliyata alındı. Ameliyattan önce Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Serkan Yılmaz ve Cerrahi Gastroenteroloji Uzmanı Op. Dr. Sadık Keşmer tarafından yapılan değerlendirmede tüm aşamaların kapalı yöntemle (laparoskopik) yapılmasının hasta açısından daha uygun olacağı düşünüldü.

Konuyla ilgili bilgi veren Op. Dr. Serkan Yılmaz, "Dış merkezde yemek borusu kanseri tanısı alan ve ameliyat öncesi bize yönlendirilen hastamızın onkolojik prensipler gereği öncelikli olarak, ameliyat öncesi kemoterapi ve radyoterapi tedavisi alması gerekiyordu. Bu süreçler medikal onkoloji uzmanımız Doç. Dr. Asude Aksoy ve radyasyon onkolojisi uzmanımız tarafından tamamlandı. Tedavi sonrası cerrahi için hastayı tekrar değerlendirdik ve tüm aşamaların laproskopik yöntemle yapılmasının uygun olacağına karar verdik. Bölgedeki hastalarımız daha büyük merkezlere gitmeye gerek kalmadan bu tarz hastalıklar için hastanemize başvurabilirler. Kanser cerrahisi ekip çalışması gerektirmektedir. Özellikle sindirim sistemi kanserleri cerrahisinde hastanemizde deneyimli ve tecrübeli bir cerrahi ekip mevcuttur. Tüm ekibimizle birlikte Elazığ'a ve bölge illerine katkı sunma gayreti içerisindeyiz. Hastamıza ve tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Laparoskopik yöntemlerin özellikle hasta açısından çok daha konforlu olduğunu ifade eden Op. Dr. Yılmaz, ağrılı dönemin kısa olması, hastanın erken zamanda ayağa kalkması ve erken dönemde ağızdan gıda alımı olması nedeniyle hasta ve doktor açısından avantaj sağladığını sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 776 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim