• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Karın Bölgesi Yağlanma Ve Sarkma Problemlerine Cerrahi Çözüm

Karın Bölgesi Yağlanma Ve Sarkma Problemlerine Cerrahi Çözüm
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, diyet ve egzersiz ile düzeltilmesi zor olan karın bölgesindeki yağlanma ve sarkmalar...

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, diyet ve egzersiz ile düzeltilmesi zor olan karın bölgesindeki yağlanma ve sarkmalar için cerrahi yöntemlerin uygulanabildiğini söyledi.

Karın germe ameliyatlarının pürüzsüz, düz bir karın elde etmek için karındaki fazla deri ve yağı alan cerrahi bir yöntem olduğunu belirten Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, bu yöntem ile ilgili sıkça sorulan sorulara cevap verdi. Opr. Dr. Yıldırım, "Karın germe ameliyatı kilo vermiş, karında sarkma olmuş, gebelikten sonra yine hastanın karın bölgesinde bölgesel yağlanma ve sarkmalara bağlı olarak bozulma olan hastalar tercih etmektedir. Ameliyat izleri kişiseldir tamamen. Hastaların büyük çoğunluğunda bu izler iyi şekilde iyileşebilirken, bazı hastalarımızda daha kaba, sert ve kızarık şekilde iyileşebilmektedir. Tüm bu yöntemler ile amacımız izi tamamen yok etmek değildir. Hafifletmek daha kabul edilebilir bir iz haline getirmektedir. Bire bir ameliyat öncesi dönmeyebilir ama aşırı kilo alma durumlarında yüksek kilolara çıktığı zaman ya da sonrasında gebelik durumu gelişirse, yine o bölge de bir bozukluk ve sarkma yağ depolanması meydana gelebilir fakat net önceki duruma dönmez. Eğer hastada yağ ile ilgili depolanma ve şekil problemleri varsa liposuction eklenir. Karın germe ameliyatlarına liposuction estetik cerrahi yöntemleri eklendiğinde sonuçlar daha iyi hale gelir. Karın germe ameliyatından sonra kişi eğer arzu ederse yeniden gebe kalabilir. Gebelikten sonra emzirme dönemi tamamlandıktan sonra hastalar aynı sorunları yaşıyor ise bu ameliyatları tekrar olabilir" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 577 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim