• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Hipnoz ile vajinismus tedavisi artık mümkün!

Hipnoz ile vajinismus tedavisi artık mümkün!
Çoğu kadının bahsetmekten bile çekindiği vajinismus problemi ülkemizde ortalama olarak her 10 kadından 1’inde görülmektedir.

Vajinismus tedavisinde günümüzde artık hipnoz ile de tedavi mümkündür. Çoğu kadının bahsetmekten bile çekindiği vajinismus problemi ülkemizde ortalama olarak her 10 kadından 1’inde görülmektedir. Eşler arasında ciddi problemler meydana gelmesine sebep olan vajinismus rahatsızlığı genelde gizli tutulmaya çalışıldığı için sorunun giderilmesinde gecikmeye neden olur. Cinsel ilişkiye girememe olarak da bilinen vajinismus rahatsızlığında ilk cinsel birleşmede kadının ilişki sırasında gerilmesi, can yanması ve cinsel ilişkiyi red etmesi erkek tarafından olumsuz olarak görülmez, eşinin bu davranışları isteyerek yaptığını düşünmektedir. Oysa ki yaşanan bu rahatsızlık vajinismus rahatsızlığının tam olarak belirtisidir. Kesinlikle tedavi gerektiren bu rahatsızlığın çözümleri arasında hipnoz tedavisi de bulunmaktadır. Bilinmesi gereken önemli nokta ise; hipnoz uygulamasının vajinismus tedavi sürecini kısaltmasıdır.

Yeni Bir Uygulama

Vajinismus tedavisi çözümlerinde alternatif bir yöntem olan hipnoz tedavisinde problemin kolay çözüldüğü gözlemlenmektedir. Hipnoz tedavisi vajinismus problemi yaşayan kadınlarda cinsel terapilere ek olarak uygulanır. Hipnoz yöntemi uygulanarak yapılan vajinismus tedavisinde özgüven yükselmesi ve kaygı azalması gözlemlenmektedir. Vajinismus hastalığında başarıya ulaşmak için benimseyici bir yaklaşımın uygulanması gerekir. Bu yaklaşımların arasında bilimsel, davranışsal, psikolojik eğitim ve hipnoz terapi yöntemleri mevcuttur. Siz de hipnoz tedavisi ile kasılmalardan, korkutucu duygulardan ve travmalardan kurtulup bunların yerine artık eskisi gibi cesaret ve özgüven kazanabilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi İçin www.vajinismus.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3848 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim