• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Çocuk Onkoloji Kliniğinde 8 Ayda 370 Hasta Tedavi Edildi

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Çocuk Onkoloji Kliniğinde 8 Ayda 370 Hasta Tedavi Edildi
Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi kliniği hizmet vermeye başladı.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi kliniği hizmet vermeye başladı. 8 ay içerisinde 370 hasta tedavi edilerek taburcu edilirken, 43 çocuk hastaya kanser tanısı konularak tedavilerine başlandığı öğrenildi. Kliniğin, çocukluk çağı kan ve kanser hastalıklarına tanı koyan ve tedavi eden alan olarak önem taşıdığı belirtildi.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi kliniği hizmet vermeye başladı. 2022 yılının Aralık ayında hizmet vermeye başlayan Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi kliniğinin 8 aylık süreçte klinikte 379 hastaya tetkik edildiği ve bu hastaların tedavi edilerek taburcu edildiği öğrenildi. Çocukluk çağı kan ve kanser hastalıklarına tanı koyarak tedavi eden ve bu alanda çalışmalar yapılan klinik, 8 aylık süreçte 43 çocuk hastaya kanser tanısı koyarak tedaviye başladı. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi'nde uzman hekim Doç. Dr. Yılmaz Ay, İstanbul'da özellikle kanserli çocuk hastaların tanı ve tedavisinin izlenme açısından önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Tedavi ettiğimiz 400 hastamız oldu"

Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Yılmaz Ay, "Kadromuzda 4 uzman hekimimiz var, güçlü bir kadromuz var. Bu kliniğinin kuruluş amacı, İstanbul'da özellikle kanserli çocuk hastaların tanı ve tedavisinin izlenme açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Yatak kapasitesiyle hastalarımız açıkta kalmayarak tanı ve tedavilerini yapma fırsatımız olacak. Bu niyetle çıktığımız yolda, klinik kuruluşundan sonra yatarak tedavi ettiğimiz 400 hastamız oldu. Tabi, aynı hastanın defalarca tekrar yatışları oluyor. Bu sayı o sebeple yüksek. Yeni tanı alan kanserli çocuk hastamız ise yaklaşık 45 civarında. Bunların içerisinde kanser olarak tanımladığımız çok farklı kanser tipleri var" dedi.

"Kanserli çocuk hastamız yaklaşık 45 civarında"

Doç. Dr. Ay, "Yeni tanı alan kanserli çocuk hastamız ise yaklaşık 45 civarında. Bunların içerisinde kanser olarak tanımladığımız çok farklı kanser tipleri var. Kısa süre içerisinde yatak kapasitemizi neredeyse tam kapasiteyle doldurduk ve hizmet veriyoruz. Hem de ilk hastalarımızın Kemoterapi tedavileri de sonuçlanmış oldu. İlk 2 hastamızın da tedavisi tamamlanıp sağlıklarına kavuştuklarını da söyleyebilirim. Kısa süre içerisinde çok şeyi başardığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1411 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim