• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kilo vermek için gittiği spor salonundan kick boksta dünya üçüncülüğüne uzandı

Kilo vermek için gittiği spor salonundan kick boksta dünya üçüncülüğüne uzandı
Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 3 yıl önce zayıflamak için spor salonuna giden lise öğrencisi Halit Sincar, antrenörü sayesinde başladığı kick boksta dünya üçüncülüğüne ulaştı.

Yalova'da yaşayan 16 yaşındaki Halit Sincar, tavsiyeyle başladığı branşta 143 kilodan 126 kiloya düştü, 5 ay içinde hem Türkiye Kick Boks Turnuvası hem de 8. Uluslararası Açık Wako Kick Boks Dünya Kupası'nda üçüncü oldu. Halit Sincar: "Spordan sonra okulda daha popüler olmaya başladım. Eskiden biraz daha yalnızdım, şimdi arkadaşlar edinmeye başladım"

Funda Satana ve Lokman Sincar'ın 4 çocuğundan biri olan 16 yaşındaki Halit, 143 kiloya kadar yükselen ağırlığı nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladı.

Ağabeyi Mehmet Sincar'in desteğiyle ilçedeki spor salonuna kilo vermek için 2000 yılında kayıt yaptıran Sincar, Kovid-19 sürecinde alınan tedbirlerle çalışmalarını sürdürdü.

Kick boks antrenörü İsmail Necdet Köken ile tanışmasından sonra hayatı değişmeye başlayan Çınarcık Carbon Fitnes Kickboks Takımı sporcusu Halit, hem 17 kilo verip 126 kiloya düştü hem de disiplinli çalışmasıyla bu branşta kendini geliştirdi.

Genç sporcu, ocak ayında ilk kez katıldığı Şanlıurfa'daki Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda, mayısta da İstanbul'da düzenlenen 8. Uluslararası Açık Wako Kick Boks Dünya Kupası'nda ağır sıklette üçüncülük derecelerini elde etti.

Kilo vermek için başladığı sporda madalyaları toplamaya başlayan Halit, 6-14 Temmuz'da Mardin'de yapılacak Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda birinci olup milli takıma seçilmeyi hedefliyor.

- "Başarılar elde etmek istiyorum"

Çınarcık Atatürk Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Halit Sincar, AA muhabirine, 3 yıldır geldiği spor salonundaki çalışmalarının kendisine bu başarıları yaşatacağını tahmin etmediğini söyledi.

Ağabeyinin teşviği, antrenörünün gayretleriyle bu seviyeye ulaştığını belirten Halit, şu ifadeleri kullandı:

"Annem başta kick boksa gitmemi istemiyordu, üzülüyordu. Sonra başarılar birikince izin verdi. İnşallah ileride milli sporcu olmak, başarılar elde etmek istiyorum. Spordan sonra okulda daha popüler olmaya başladım. Eskiden biraz daha yalnızdım, şimdi arkadaşlar edinmeye başladım. Zayıflamak da beni genel olarak iyi etkiledi. Çevredekiler genelde bana inanmıyorlar. Madalyaları, fotoğrafları gösterdiğimde inanıyorlar. Hala fazla kilolarım var. İnşallah yakın zamanda onları da vereceğim. İnşallah Mardin'de yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda birinci olur, herkesi gururlandırırım."

- Antrenör Köken: "Yeteneğini göstermeye başladı"

Antrenör İsmail Necdet Köken de 2018'den bu yana görev yaptığı spor salonunda yaklaşık 400 sporcuya kick boks ve wushu eğitimi verdiğini anlattı.

Şu anda aktif 35 sporcunun bulunduğunu ve birçok başarı elde ettiklerini dile getiren Köken, "Halit salonumuza ağabeyiyle geldi. Çok kiloluydu ve ağabeyi kilo vermesini istiyordu. Halit kilo vermeye, yeteneğini göstermeye başladı, cesaretini, yüreğini ortaya koydu. Biz de sporcumuzu yavaş yavaş incitmeden, kırmadan bu spora alıştırdık. Mardin'deki Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda birincilik alması durumunda milli sporcu olacak." diye konuştu.

Köken, sadece kilo verme amacıyla salona gelen ancak daha sonra elde ettiği başarılarla büyük yol alan Halit'in gelecekte önemli yerlerde olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1882 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim