• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

“Osteopati Terapisiyle Ağrılara Doğal Yöntemlerle Son Verilebilir”

“Osteopati Terapisiyle Ağrılara Doğal Yöntemlerle Son Verilebilir”
Osteopatinin vücuttaki ağrıları ve fonksiyonel bozuklukları doğal yöntemlerle tedavi eden etkili bir terapi yöntemi olduğunu belirten Uzm.

Osteopatinin vücuttaki ağrıları ve fonksiyonel bozuklukları doğal yöntemlerle tedavi eden etkili bir terapi yöntemi olduğunu belirten Uzm. Dr. Eren Yıldırım, "Omurgamızda, eklemlerimizde, kas ve bağlarımızda ortaya çıkan ağrıların kök nedenlerini elle tespit eden uzmanlar, uygun tedavi teknikleriyle bu sorunları ortadan kaldırmaktadır" dedi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nden Uzm. Dr. Eren Yıldırım, osteopatik manuel terapi hakkında bilgi verdi. Osteopatinin vücuttaki ağrıları ve fonksiyonel bozuklukları doğal yöntemlerle tedavi eden etkili bir terapi yöntemi olduğunu belirten Uzm. Dr. Eren Yıldırım, "Omurgamızdaki, eklemlerimizde, kas ve bağlarımızda ortaya çıkan ağrıların kök nedenlerini elle tespit eden uzmanlar, uygun tedavi teknikleriyle bu sorunları ortadan kaldırmaktadır" dedi.

"Kısıtlılıklar manuel terapi ile giderilebilir"

Osteopatik elle uygulanan teşhis ve tedavi yönteminin vücutta meydana gelen fonksiyonel kısıtlılıkları belirlemek için kullanıldığını vurgulayan Uzm. Dr. Yıldırım, "Uzmanlar hassas dokunuşlarla omurga, eklem, kas ve bağlarda meydana gelen ağrıya neden olan bozuklukları tespit eder. Eğer fonksiyonel kısıtlılıklar saptanırsa, uygun osteopatik manuel terapi teknikleriyle bu kısıtlılıklar giderilir" diye konuştu.

"İyileşme sürecini hızlandırarak ağrıyı ortadan kaldırıyor"

Osteopatinin aynı zamanda dokunun iyileşme sürecini hızlandırmak amacıyla sinir uyarımlarını düzenlediğini söyleyen Uzm. Dr. Yıldırım, "Uygulanan terapi sayesinde dokunun kan ve lenfatik akımı düzenlenir. Bu da iyileşme sürecini hızlandırır ve ağrının ortadan kalkmasını sağlar" şeklinde konuştu.

"Doğru tedavi seçeneklerinin belirlenmesinde rol oynuyor"

Osteopatinin sadece ağrıları tedavi etmekle kalmadığını, aynı zamanda diğer tedavi şekillerinin belirlenmesinde de önemli bir rol oynadığını belirten Uzm. Dr. Yıldırım, şöyle devam etti:

"Örneğin diz bölgesindeki sorunlar için güçlendirme egzersizleri mi yoksa kasları germek mi daha etkili olur, yoksa diz içine veya diz çevresine enjeksiyonlar mı yapılmalıdır? Bu gibi durumlarda da osteopatik manuel terapi yöntemi kullanılarak doğru tedavi seçenekleri belirlenebilir."

"Vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını harekete geçiriyor"

Osteopatinin bakanlık sertifikalı bir eğitim olduğunu, doğal ve etkili bir tedavi yöntemi olarak giderek daha fazla kişi tarafından tercih edilmekte olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Yıldırım, "Vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını harekete geçirerek ağrıları ortadan kaldıran bu yöntem, hastaların yaşam kalitesini artırmakta ve sağlıklı bir hayata adım atmalarına yardımcı olmaktadır" açıklamasında bulundu.

Ağrıların kök nedenlerini bulmak ve doğal yöntemlerle tedavi etmek isteyenlerin uzman bir osteopata başvurması gerektiğinin altını çizen Uzm. Dr. Yıldırım, "Osteopati, vücudunuzu dinlendirirken aynı zamanda iyileşme sürecini hızlandıracak etkili bir tedavi seçeneği sunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 623 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim