• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Penil protez SGK geri ödeme kapsamında

Penil protez SGK geri ödeme kapsamında
Amerika ve Avrupa Birliği’nden sonra Türkiye'de de SGK kapsamına alınan penil protez SGK tarafından karşılanıyor.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bilal Gümüş, ereksiyon bozukluğu olanlarda kullanılan penil protezin, Amerika ve Avrupa Birliği’nden sonra Türkiye'de de SGK kapsamına alındığını ve 14 bin TL’nin SGK tarafından karşılandığını bildirdi.

CBÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Gümüş, erektil disfonksiyon hastalarına uygulanan farklı tedavilerin sonuç vermemesi durumunda penil protez operasyonlarının SGK tarafından ödendiği belirtti. Prof. Gümüş, Amerika, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde SGK tarafından karşılanan Penil protezin, Türkiye’de de SGK kapsamına alınmasıyla erkekler arasında sık görülen bir sağlık sorununun da çözüme kavuşturulduğunu vurguladı. Prof. Dr. Gümüş, “Erektil disfonksiyon hastalığında tedavi yöntemlerinde bir de penil protez operasyonlarıdır. Medikal tedavilere cevap vermeyen, diyabetik hastalara, pelvik cerrahi geçiren ve ereksiyon problemi yaşayan hastalara uygulanan penil protezleri SGK tarafından karşılamaktadır” dedi.

Manisa’da son 15 yılda 300 hastaya, SGK kapsamına alındıktan sonra 9 hastaya cihazdan taktıklarını kaydeden Gümüş, “Erkeklerde yaşla beraber artış gösteren erektil disfonksiyon hastalığı, hastaların doktora başvurmakta yaşadığı çekincelerden dolayı Türkiye’de tam olarak bilinmese de, dünya genelinde nüfusun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor. Bu rakamda, dünyada yaklaşık 700 milyon erkeğin ereksiyon bozukluğu yaşadığını gösteriyor. Penil protez için herhangi bir yaş sınırı yok. Uygun endikasyonu taşıyan ve protezi kullanabilecek olan hastalara operasyonu başarı ile gerçekleştiriyoruz. Özellikle orta yaş grubu hastalar (55-65) çok daha talepkar. Cinsel hayatının kötüleştiğini ifade eden hastaların psikolojik durumlarında da bozulma olmaktadır. Ereksiyon bozukluğu yaşayan hastada, gerginlik, öfkelenme, kendine güven kaybı ve depresyon sorunları sıkça rastlanmaktadır. Buna karşılık depresyonda olan hastaların ortalama yüzde 70’inde cinsel hayatlarında azalma ve çeşitli derecelerde bozulma meydana gelmektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye’de, bu konuyla ilgili yapılmış detaylı bir araştırma olmamasına karşın, günlük pratiğe bakıldığında hastaların yaklaşık dörtte birine protez operasyonları uygulandığını kaydeden Gümüş, son olarak şunları söyledi: “Cinsel aktivitelerin de azalma ve bozulma olan her hastanın doğru tedavi uygulamalarından faydalanması için bir uzmandan yardım alması son derece önemlidir. Türkiye’de hastalar çoğunlukla sosyal yaşam ve evlilik hayatlarındaki kötüleşmenin seviyesine göre doktora gitme ihtiyacı duyuyor. Ayrıca, ülkemizde doktora başvuru durumu sosyokültürel seviyeyle paralel orantıda ilerliyor. Bu anlamda doktora başvuru bakımdan Ege bölgesi oldukça iyi durumda.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 22713 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim