• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 22 °C

Pilatese Hemen Başlamanız İçin 10 Neden

Pilatese Hemen Başlamanız İçin 10 Neden
​​​​​​​Son yıllarda adını teknikle durduğunuz pilates egzersizleri vücudun çok daha güçlü ve dirençli olmasına yardımcı oluyor.

 

Bununla birlikte özellikle esneklik kazanmak isteyenlerin ortak tercihi haline gelen bu egzersiz programları dileyen herkes tarafından rahatlıkla yapılabiliyor. Başlangıç seviyesinden itibaren vücudun çok rahat etmek ve dengeli bir form kazanmaya başladığını kuşkusuz siz de fark edebileceksiniz. Pilatese başlamanız için sayabileceğimiz onlarca farklı neden olduğunu belirtelim. Ancak bu içeriğimizde sizlere sadece 10 farklı nedenden söz edeceğiz.

Bu nedenlere göz attığınızda kendinizi pilates programlarını araştırırken bulacaksınız. Çünkü bu egzersiz programlarının vücuda sağladığı faydalar adeta saymakla bitmiyor. Dolayısıyla istisnasız herkesin hayatında pilatese mutlaka yer vermesi gerekiyor. İşte pilatese başlamanız için 10 neden!

  1. Kilo vermeye yardımcı olur, her 1 dakikada 4 kalori yakmayı sağlar
  2. Vücudun daha esnek olmasını sağlar ve bu yönüyle sakatlanma riskini de azaltır
  3. Sırt ve bel ağrıları üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptir
  4. Kemik yoğunluğunu artırır
  5. Karın ve sırt kaslarını güçlendirir
  6. Kardiyovasküler kondisyonu iyileştirir
  7. Vücudun duruşunu iyileştirir
  8. Vücudu sıkılaştırır ve daha fit görünmeye yardımcı olur
  9. Beden – zihin – ruh birliği sağlar
  10. Pozitif enerjiyi artırır

Elbette pilatesin sağladığı faydalar yukarıda sıraladığımız unsurlardan çok daha fazla! Eğer siz de yakın zamanda pilates dersleri almak istiyorsanız rotanızı hemen Vamooos Spor Kompleksine çevirebilirsiniz. Hafta içi ya da hafta sonu sizin uygun olduğunuz saatlerde düzenlenen pilates eğitim programlarına katılabilir ve bu egzersiz programlarının vücudumuza sağladığı faydalardan siz de istifade edebilirsiniz. Pilatesin esneklik kazanmanın yanı sıra vücudu farklı açılardan da güçlendirdiğini, kasları uzattığını ve daha dik bir duruş kazanmayı sağladığını unutmayın.

Ankara'da hizmet veren Vamos Spor Kompleksi pilates alanında uzmanlaşmış olan eğitmenler tarafından hazırlanan pilates programlarına rahatlıkla katılabileceğiniz spor salonlarından biridir. Aynı zamanda online olarak da eğitim programlarına katılma şansı sunduğunu bilmeyenler için aktaralım. Hemen şimdi bu spor salonunun internet sitesine tıklamanız durumunda söz konusu eğitim programları hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını görebilirsiniz. Bu sayede hangi egzersiz programlarının sizin için daha ideal bir seçenek olduğunu kolaylıkla tespit etmiş olacaksınız.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 1363 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim