• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Recep Akdağ: "Bu sene sonuna kadar 3 şehir hastanesi hizmete girecek"

Recep Akdağ: "Bu sene sonuna kadar 3 şehir hastanesi hizmete girecek"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bu senenin sonuna kadar, belki 2017'nin ilk ayında 2 bin 500 yatağı hizmete almış olacağız. Bin 250 yataklı mersin 750 yataklı Isparta Şehir Hastanesi, 500 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi inşallah bu sene hizmete alınmış olacak.

Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'nde yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın kendilerine 10 yıl önce şehir hastaneleri konusunda talimat verdiğini anımsattı.

Geçmişte hayalini kurdukları konuda bugün ciddi bir yol katedildiğini anlatan Akdağ, "Şehir hastaneleri derken, toplam 41 bin yatağa ulaşacak çok büyük bir projeden bahsediyoruz. Bunların 30 bin 600 yatağını şu anda sözleşmeye bağlamış durumdayız." dedi. Akdağ, geri kalanın yapımına da önümüzdeki aylar içerisinde projelendirildiği biçimde ihaleleri yapılarak kamu-özel ortaklığıyla başlanacağını bildirdi.

Akdağ, kamu-özel ortaklığı derken, 25 yıllık ve uzun süreli anlaşmalardan bahsettiklerini vurgulayarak, "18 yıllık bir anlaşma şu anda yapılan bu anlaşma. Toplamda 1,1 milyar dolarlık bir finans temin ediliyor. Bu 25 yıl boyunca işin patronluğunu Sağlık Bakanlığımızın, devletimizin yaptığı, bütün vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmetini en kaliteli biçimde sunacak şehir hastanelerine sahip olacağımız bu projelerde özel sektörümüz de kendi dinamizmini, kendi işletme yönetimi kabiliyetlerini ortaya koymuş olacak. Biz bu ortaklıklarla Türkiye'de sağlık konusundaki, kamu sağlığı konusundaki hastanecilik hizmetlerini geliştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

- "10 hastane için toplam kredi miktarı 4,1 milyar dolara ulaştı"

Bugüne kadar 8 ayrı şehir hastanesinde toplam 3 milyar dolarlık finansman anlaşmasının tamamlandığını anlatan Akdağ, "Bu anlaşmayla birlikte sadece 10 şehir hastanemiz için temin ettiğimiz kredi tutarı 4,1 milyar dolara ulaşmış olmaktadır. Özellikle altını çizmek istiyorum ki bu kredileri özel sektörümüz kullanmaktadır ve ortaya çıkan tablo ülkemizde 14 yıldır süregelen siyasi ve ekonomik istikrara dayalı güven ortamının dünyadaki en büyük bankalar, en büyük şirketler tarafından teyit edildiğini çok açık biçimde herkese göstermektedir." diye konuştu.

Akdağ, sağlıkta dönüşüm programı ile herkes için erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmeti hedefinin, şehir hastaneleriyle büyük bir ivme kazanacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Bu senenin sonuna kadar, belki 2017'nin ilk ayında 2 bin 500 yatağı hizmete almış olacağız. Bin 250 yataklı Mersin Şehir Hastanesi, 750 yataklı Isparta Şehir Hastanesi, 500 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi inşallah bu sene hizmete alınmış olacak. 2017'de Adana, Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Manisa olmak üzere 5 şehrimizde 8 bin 500 yatağı hizmete sokmuş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliğinde, Sayın Başbakanımızın yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak bütün ekibimizle, aynı zamanda bu hizmeti yürüttüğümüz bütün paydaşlarımızla, 'Sağlık, vücutları sağlam olanların başlarına konmuş bir taçtır.' düsturundan hareketle, bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Büyük Türk milletine, 15 Temmuz'da bu büyüklüğünü bütün dünyaya bir kere daha ispat etmiş bu millete hizmet etmek bizim için en büyük şereftir. Bu büyük millete layık hizmetleri hayata geçirmeye dur durak olmaksızın devam edeceğiz."

Akdağ, projeleri başından beri talimatlandıran ve her aşamasında destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere emeği olan herkese teşekkür etti.

General Electric Türkiye Başkanı Canan Özsoy ve Overseas Private Investment Corporation (OPIC) Bölge Müdürü Danielle Montgomery de yaptıkları konuşmalarda projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3346 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim