• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Robotik Cerrahi Hızlı İyileştiriyor

Robotik Cerrahi Hızlı İyileştiriyor
Memorial Kayseri Hastanesinde Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Prof.

Memorial Kayseri Hastanesinde Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Fatih Karaaslan, robotik cerrahiyle ameliyat olan hastaların iyileşme süreçlerinin daha hızlı geliştiğini söyledi.

Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi, ameliyat sonrası daha az ağrı ve daha kısa yatış süresi ile implantları en doğru şekilde uygulama imkan sağlıyor. Ortopedistin önceden cerrahi işlem sırasında gerçek zamanlı görüntüleme ve navigasyon araçlarıyla yönlendirilmesine ve daha hassas protez yerleştirmesine imkan sağlayan Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi, diz ve kalça kireçlenmesi ameliyatlarında hem hastalara hem de cerrahlara avantaj sağlıyor.

Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi'nin erken dönemde yara iyileşmesi ve günlük hayata dönüşü sağladığını söyleyen Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Karaaslan, "Kalça ve diz eklemi kireçlenmelerinde artık cerrahi olarak, bir takım yüksek teknolojik ürünler kullanıyoruz. Bunların başında Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi geliyor. Kalça ve diz kireçlenmesi nedeniyle ameliyat ettiğimiz hastalarda, ameliyat öncesi bilgisayar ortamında bir takım hazırlıklar yaparak, tomografi görüntüleri üzerinde ameliyat esnasında robotik teknolojiyle beraber bu protezleri ve implantları hasta vücuduna yerleştiriyoruz. Bununla beraber hastaya veya doktora ait bir takım olumsuzlukları egale etme şansımız oluyor. Hastada hızlıca fizyoterapi ile beraber çok erken dönemde yara iyileşmesi ve günlük hayatına dönme gibi olumlu sonuçlara ulaşabiliyoruz. Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi tıbbın teknoloji alanında bir sürü branşta dahil olmasıyla beraber ortopedik alanda da bizlere bir sürü olumlu katkıları oluyor. Bunların başında hızlı iyileşme, hızlı rehabilitasyon ve hastanın ağrıya bağlı ortaya çıkan gecikmiş fizyoterapisi ortadan kaldırmak ve aynı zamanda tomografik, milimetrik ölçümler yapılarak, teknik hataların olmasını ortadan kaldırıyor" ifadelerini kullandı.

Kalça veya diz kireçlenmesi nedeniyle ameliyat olacak hastaların Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi hakkında araştırma yapmalarını tavsiye eden Karaaslan, "Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi Kliniği olarak, uzun süredir Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi yapmaktayız. Kayseri başta olmak üzere çevre illere ve hatta farklı bölgelerden hastalarımıza Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi işlemi yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Eğer diz veya kalçaya ait bir ameliyat söz konusuysa mutlaka Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinden bilgi alınmasını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 880 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim